Mânăstirea Petru Vodă din Neamţ este loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi! Aici îşi doarme somnul de veci marele duhovnic Iustin Pârvu FOTO

Mânăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ a devenit loc de pelerinaj pentru credincioşii din întreaga ţară, care vin să se roage la mormântul marelui duhovnic Iustin Pârvu.

Petru Luca, sâmbătă 17 noiembrie 2018 , 19:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Născut pe 10 februarie 1919, la Poiana Largului (judeţul Neamţ), Iustin Pârvu a plecat la cele veşnice pe 16 iunie 2013, dormindu-şi somnul de veci în incinta mânăstirii Petru Vodă, pe care a ctitorit-o în 1991.

Preot misionar pe Frontul de Est (1942-1944), părintele - anticomunist convins - este arestat în 1948 şi condamnat la 12 ani de temniţă grea pentru că nu s-a lepădat de credinţa în Dumnezeu, trecând prin purgatoriul închisorilor Văcăreşti, JIlava sau Aiud, dar lucrând ca deţinut şi în mina de la Baia Sprie.

Eliberat în 1960, este imediat condamnat la alţi 4 ani de detenţie şi trimis în lagărul de la Periprava. După câţiva ani petrecuţi ca muncitor forestier, din 1966 până în 1991 este preot monah la Mânăstirea Secu şi la Mânăstirea Bistriţa, pentru ca în 1991 să întemeieze Mânăstirea Petru Vodă.

În 2000, Iustin Pârvu ridică aici şi un schit de maici, dar şi o casă de educaţie pentru copii. Moare la 16 iunie 2013 şi este îngropat în curtea mânăstirii Petru Vodă, care era oricum loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi încă de pe vremea în care părintele trăia. Astăzi, fie individual, fie în circuit organizat, credincioşi din toate colţurile ţării vin aici să se roage, fie la schitul de maici, fie la mânăstirea de taici, în incinta căreia este îngropat Iustin Pârvu.  


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si