MApN: Două aeronave militare aduc materiale sanitare din Turcia

Două aeronave C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române execută, miercuri, o misiune pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecţie medicală din Turcia constând în 300 de mii de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3.

Author: M.A. miercuri 22 aprilie 2020 , 15:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit Ministerului Apărării, măştile de protecţie au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Citeste si: De ce vor avea nevoie cei care merg în vacanță în Grecia? Fără acest document nu vor putea intra în țară

Trei sute de mii de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3 sunt aduse, miercuri, în ţară, cu două aeronave C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române.

Citeste si: Din 27 aprilie, 1.112 angajaţi ai Tarom vor intra în şomaj tehnic timp de 90 de zile

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară şi echipajelor operative care acţionează în teren.

Citeste si: S-a aflat cine este primul medic din România ucis de coronavirus: "A pierdut lupta cu virusul asta nenorocit"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si