Marcel Boloș, ministrul investițiilor și proiectelor europene a anunțat că banii pentru voucherele de alimente vor fi primiți joi, pe 13 aprilie. Alți români vulnerabili vor primi, în plus, pachetele cu 25 de kilograme de alimente înainte de Paște.

Cardurile cu alimente vor fi alimentate pe 13 aprilie

Chiar dacă Paștele este pe data de 16 aprilie, Marcel Boloș a anunțat că românii se pot bucura de cardurile de alimente încărcate mai devreme, mai precis, joi, pe 13 aprilie.  

Citește și: VIDEO- Anunțul ministrului Marcel Boloș: nu toți beneficiarii vulnerabili vor primi pachetele cu 25 de kilograme de alimente înainte de Paște

„Joia viitoare (13 aprilie- n.r.) intră banii pe carduri pentru cei 2,4 milioane de români pe care îi avem beneficiari la voucherele de alimente. Sper să facem o surpriză plăcută, poate chiar de miercuri (12 aprilie- n.r.). Aceasta este practic tranșa a șasea din voucherele de alimente. Apoi, am spus 750.000 de pachete alimentare în valoare de 390 de lei, acelea, sperăm noi, ca în final, până săptămâna viitoare sa avem mai mult de 800.000 livrate", a anunțat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, conform  stiri.tvr.ro.

Citește și: Tichete sociale Paște 2023. Pensionarii care vor beneficia de ajutor! Ce sumă vor primi?

În acest an se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente unui număr de aproximativ 2,4 milioane de persoane vulnerabile, potrivit unui comunicat de presă MIPE.

Citește și: VIDEO- Au apărut noile modificări ale Coaliției pentru pensiile speciale

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

Cei mai mulți beneficiari vulnerabili se află în București (122.000), Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410). 

Anunțul ministrului Marcel Boloș: nu toți beneficiarii vulnerabili vor primi pachetele cu 25 de kilograme de alimente înainte de Paște

Jumătate din românii vulnerabili nu vor primi pachetele cu 25 de kilograme de alimente de Paște. Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România a făcut anunțul în legătură cu întregul proces, la Antena 3 CNN.

Cu toate că voucherele de alimente vor fi încărcate cu bani înainte de Paște, de pungile cu alimente nu vor beneficia toți românii vulnerabili înainte de sărbătoarea Paștelui.

Jumătate din românii vulnerabili nu vor primi pachetele cu 25 de kilograme cu alimente

Marcel Boloș,  minstrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România  a declarat pentru  Antena 3 CNN  că:  „Guvernul României, în ședință, a aprobat decalarea încărcării acestor vouchere de alimente cu cei 250 de lei, ca să se facă până la 13 aprilie. Până atunci, banii practic vor fi pe card, adică până în Joia Mare.

Banii vor fi utilizați de cei peste 2,4 milioane de beneficiari. 600 de milioane de lei le virăm odată la două luni pe aceste carduri".

Citește și:  VIDEO- Angajații speră la o primă înainte de Paște. Ce vor face românii cu acești bani

Însă, pachetele cu cele 25 de kilograme de alimente care trebuiau primite înainte de Paște, nu vor intra în posesia tuturor beneficiarilor vulnerabili.

Astfel, doar jumătate dintre românii sărmani se pot bucura de alimentele primite până pe 16 aprilie. Alte pachete vor ajunge la cetățeni după Sărbătorile Pascale.

Citeste si: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam așa a început povestea noastră. Nu frumoasă, cea mai frumoasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Citește și:  Tichete sociale Paște 2023. Pensionarii care vor beneficia de ajutor! Ce sumă vor primi?

Potrivit aceleiași surse, Marcel Boloș a mai explicat că:  „Mai avem și cele peste 700.000 de pachete de alimente, de câte 25 de kilograme fiecare. Acestea vor ajunge înainte de Paște, e vorba de un prim lot de 750.000, totalul beneficiarilor fiind de aproape 1,2 milioane de oameni. Am avut acest grafic de distribuție a pachetelor de alimente. A început distribuţia în martie și așa cum era graficul, inclusiv în luna mai vom face distribuția. Fac apel prin această cale la autoritățile locale ca să organizeze mai bine modalitatea de distribuire a pachetelor, să nu mai fie cozile acelea. Ele nu fac cinste programului în sine și de aceea trebuie să fim mult mai atenți la felul în care sunt distribuite pachetele de alimente și beneficiarii intră în posesia lor".

Citeste si:  „Iau telefonul și văd poze din alea, mai deocheate”. Armin Nicoară a fost prins în fapt de Claudia Puican, la scurt timp după nuntă: „Ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place”- kanald.ro

Citeste si:  Bianca Drăgușanu și Victor Slav s-au contrazis în emisiune! Afirmația fostului soț a făcut-o să reacționeze imediat: „Nu-i adevărat. Măcar o dată pe săptămână, dacă nu în fiecare zi”- wowbiz.ro

Citește și:  Postul Paștelui 2023. Când are loc următoarea dezlegare la pește?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si