VIDEO - Se anunță noi măsuri fiscale până la 1 iunie. Marcel Ciolacu: "Ne mințim cu cota unică"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni dimineață, că sunt în pregătire mai multe modificări fiscale, care ar trebui adoptate până la 1 iunie, astfel încât bugetul de stat pe anul viitor să poată fi construit pe baza acestora.

Author: Sorin Negru luni 16 mai 2022 , 11:15

Marcel Ciolacu a precizat că sunt mai multe măsuri fiscale care trebuie să fie luate şi prezentate până în 1 iunie

[Sursa foto: unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv, cu „deductibilităţile necesare”, dând de înţeles că e de preferat să se renunţe la

cota unică de impozitare. „Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, a declarat liderul PSD.

Citeste si: ANAF demarează controale ample

Liderul PSD a menţionat că sunt discuţii în coaliţia de guvernare despre mai multe modificări fiscale. El a precizat că luni dimineaţă a avut o discuţie telefonică prelungită cu premierul Nicolae Ciucă pe aceste teme.

Marcel Ciolacu, anunț despre noi măsuri fiscale

Marcel Ciolacu a precizat că sunt mai multe măsuri fiscale care trebuie să fie luate şi prezentate până în 1 iunie, astfel încât modificarea Codului fiscal să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Citeste si: Ajutor pentru pensionari din octombrie 2023! Banii se acordă prin casele de pensii- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citeste si: Tăvălugul prețurilor, oprit prin plafonare

"Sunt mai multe măsuri fiscale pe care cred că va trebui să le luăm şi să le prezentăm până în 1 iunie. După cum bine ştim, Codul fiscal trebuie modificat cu şase luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsurile luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie", a declarat Marcel Ciolacu la sediul central al PSD.  

"Rămân, în continuare, la părerea că în zona preţurilor la energie, cel puţin, ar fi trebuit venit cu o reglementare şi ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi şi poate nu am fi ajuns la această inflaţie", a mai spus Ciolacu.

Ce spune liderul PSD despre impozitarea progresivă

Întrebat dacă mai susține introducerea impozitului progresiv, Ciolacu a răspuns: „în continuare, cu deductibilitățile necesare”.

Citeste si: "Ferească Dumnezeu! Nu îndemn pe nimeni!" Cum a reușit Florin Salam să treacă peste moartea primei sale soții- kfetele.ro

Citeste si: Cât de simplă și cu bun gust a fost nunta Ioanei Ginghină! Imagini inedite de la marele eveniment din viața actriței- radioimpuls.ro

„Ori intrăm într-o logică, cum este toată lumea și toate țările dezvoltate, ori încercăm să ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică

[Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu]

Guvernul nu pregătește noi taxe și impozite, susține Ciolacu

Potrivit lui Ciolacu, Guvernul nu va introduce noi taxe şi impozite în următoarea perioadă.

"Toată lumea vine mereu (şi anunţă) că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătăţit colectarea şi noul şef al ANAF chiar a dat o perspectivă bună în acest moment. Există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor astfel încât să fi o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele", a mai afirmat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si