VIDEO - Noi scumpiri la pompă. Ce a spus Șeful Consiliului Concurenței despre explozia prețurilor la carburanți
Benzinarii s-ar fi înțeles între ei să mărească prețul la pompă, o spune șeful Consiliului Concurenței, audiat azi în Parlament. Senatorii sunt nemulțumiți că anchetele legate de scumpirile amețitoare la carburanți sunt „extrem de palide”.

In articol:
- Carburanții s-au scumpit din nou
- Ce a spus Președintele Consiliului Concurenței la audierea din Parlament
Aleșii au vrut să afle, astazi, de ce prețul carburanților este în creștere și dacă nu cumva există o înțelegere între companiile care vând combustibili.
Carburanții s-au scumpit din nou
Deși săptămâna trecută a fost o mică ieftinire de 4 bani, carburanții s-au scumpit azi din nou. La unele stații prețul benzinei se apropie de 8 lei, iar al motorinei de 9 lei, adică o diferență și de un leu.
În ultimele luni, un plin de motorină s-a scumpit cu 50-60 de lei, iar unul de benzină cu 40 de lei.
Citeste si: Amenințare cu grevă la ANAF. Sindicaliștii cer creșterea salariilor
Citeste si: Ce este homocisteina si care sunt valorile normale pe care ar trebui sa le avem
Citeste si: „Te iubesc, Hoder” Jador a dat vestea printre lacrimi! Ce urmează să se întâmple- wowbiz.ro
Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chiriţoiu, spune că prețurile la carburanți în România sunt mai mici decât media europeană cu 3-5%. Dacă prețurile sunt mai mici la noi faţă de alte ţări din Europa, trebuie să ne gândim și la veniturile lunare pe care acestea le au.
Ce a spus Președintele Consiliului Concurenței la audierea din Parlament
Bogdan Chiriţoiu a afirmat că s-au derulat controale ale ANPC şi ANAF, iar ANPC are o serie de probleme punctuale în unele benzinării.
Citeste si: Trei cetățeni afgani au încercat să intre fraudulos în România
”Ne uităm la ansamblu, la ceea ce fac companiile, nu ce se întâmplă la o staţie de benzină. Nu am acum un rezultat pe care să vi-l pot comunica”, a spus Chiriţoiu despre situaţia preţurilor la carburanţi.
De asemenea, Chirițoiu a precizat că nu ar trebui să comparăm situaţia din pandemie, când preţurile erau mult mai joase, pentru că barilul de petrol era la 20 de dolari, iar acum este la 110 dolari.
Potrivit acestuia, există o instabilitate în piaţă şi nu putem să ne prefacem că nu există o criză economică potenţată de războiul din zonă, relatează Agerpres.
Nici nu urmează vremuri mai bune, pentru că vin concediile, cererea de carburanți crește, deci nu există vreo șansă de ieftiniri semnificative.
