Aleșii au vrut să afle, astazi, de ce prețul carburanților este în creștere și dacă nu cumva există o înțelegere între companiile care vând combustibili. Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu a declarat, luni, la Parlament, despre explozia preţurilor la carburant, că momentan, instituţia monitorizează piaţa şi strânge date şi că nu s-a aplicat nicio sancţiune.

Carburanții s-au scumpit din nou

Deși săptămâna trecută a fost o mică ieftinire de 4 bani, carburanții s-au scumpit azi din nou.

La unele stații prețul benzinei se apropie de 8 lei, iar al motorinei de 9 lei, adică o diferență și de un leu.

În ultimele luni, un plin de motorină s-a scumpit cu 50-60 de lei, iar unul de benzină cu 40 de lei.

Citeste si: Amenințare cu grevă la ANAF. Sindicaliștii cer creșterea salariilor

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chiriţoiu, spune că prețurile la carburanți în România sunt mai mici decât media europeană cu 3-5%. Dacă prețurile sunt mai mici la noi faţă de alte ţări din Europa, trebuie să ne gândim și la veniturile lunare pe care acestea le au. 

Ce a spus Președintele Consiliului Concurenței la audierea din Parlament

Bogdan Chiriţoiu a afirmat că s-au derulat controale ale ANPC şi ANAF, iar ANPC are o serie de probleme punctuale în unele benzinării.

Citeste si: Trei cetățeni afgani au încercat să intre fraudulos în România

”Ne uităm la ansamblu, la ceea ce fac companiile, nu ce se întâmplă la o staţie de benzină. Nu am acum un rezultat pe care să vi-l pot comunica”, a spus Chiriţoiu despre situaţia preţurilor la carburanţi. 

Citeste si: Soţ şi soţie, găsiţi împuşcaţi în propria casă. Anchetatorii iau în calcul varianta omorului, dar şi a sinuciderii

De asemenea, Chirițoiu a precizat că nu ar trebui să comparăm situaţia din pandemie, când preţurile erau mult mai joase, pentru că barilul de petrol era la 20 de dolari, iar acum este la 110 dolari.

Potrivit acestuia, există o instabilitate în piaţă şi nu putem să ne prefacem că nu există o criză economică potenţată de războiul din zonă, relatează Agerpres.

Nici nu urmează vremuri mai bune, pentru că vin concediile, cererea de carburanți crește, deci nu există vreo șansă de ieftiniri semnificative.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si