Liderul social-democrat Marcel Ciolacu spune că trebuie luate anumite măsuri pentru a evita specula cu anumite produse. Potrivit șefului PSD, orice măsuri vor fi luate acestea nu pot fi decât limitate pe o perioadă de timp.

Citeste si: Plafonarea prețurilor la alimentele de bază, motiv de neînțelegeri între PSD și PNL

Marcel Ciolacu: Statul trebuie să ia anumite măsuri

"Eu o să continui aceste zile să am discuții atât cu producătorii, cât și cu reprezentanții hipermarketurilor, să venim cu o soluție cât mai ușoară și cât mai accesibilă. Am văzut ce a ieșit, că revenim la raționalizări, la cupoane. Exclus așa ceva, dar statul trebuie să ia anumite măsuri, să nu devină… unii să speculeze această lege. Astfel de măsuri le iei în cadrul legal și în cadrul legal nu pot fi decât limitate pe o perioadă de timp, fiindcă altfel intervenim într-o piață liberă pe care ne-am dorit-o cu toții", a declarat miercuri Marcel Ciolacu.

Citeste si: VIDEO| În loc să-i ajute cât mai repede pe români să facă faţă valului de scumpiri, politicienii se contrazic când vine vorba de plafonarea preţurilor 

Potrivit liderului social-democrat, efectul scumpirilor la produsele de bază sunt efectele scumpirilor în energie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Haideţi să acţionăm asupra cauzei”, a adăugat el, afirmând că trebuie intervenit în domeniul energiei.

”Să mergem la cauză, şi apoi să vedem dacă se mai impune o plafonare a preţurilor, dacă mai cresc”, a declarat preşedintele PSD.

Liderul PSD a arătat că la nivelul coaliţiei se vor stabili echipe de lucru, pe diferitele domenii. 

[Sursa foto: Facebook]

Cu cât s-au scumpit alimentele

Alimentele au înregistrat scumpiri, în medie, chiar și cu 10 procente, dar cu toate acestea sunt alimente la prețurile au crescut și mai mult cum ar fi uleiul cu 27% sau cartofii cu 24%.

În Ungaria această măsură intra în vigoare de astăzi, în timp ce în Franța măsura nu a funcționat prea mult timp. 

Citeste si:  Ungaria îngheață prețul la alimentele de bază

Plafonarea poate avea efecte negative

Economiștii susțin că acest plafonare poate avea efecte negative și ar atrage după sine scumpirea altor alimente, mici afaceri având de suferit în astfel de situații.

Citeste si:  O bătrână a fost copleșită de durere când a văzut foarte mare al faptelor la energie: „Am renunțat la mâncare, la toate. Plâng și verificați poșta în fiecare zi”

Florin Cîțu se opune aceste măsuri

Florin Cîțu nu este de acord cu plafonarea prețurilor la alimentele de bază și spune că liberalii vor folosi întotdeauna „un stat suplu, cu taxe cât mai mici” și adaugă că lucrurile se micșorează prețurile la un produs acest lucru trebuie pentru toate. 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Florin Cîțu a declarat că vrea să vadă propunerea și cum aceasta fundamentală, urmând să se ia o decizie în coaliție dacă va cădea de acord. 

„Atunci când plafonezi prețurile există riscul de a avea o penurie și să vedem cozi, dar repet, să vină propunerea în coaliție”, a spus Florin Cîțu.

Citeste si:  VIDEO| Scumpirile sunt cea mai mare frică a românilor, chiar și acum în pandemie, arată studiile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si