Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important marți! Acesta le-a dat asigurări tuturor pensionarilor din România că își vor primi banii înainte de sărbătorile pascale, scrie Gândul.

La solicitarea oficialului, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern și un Memorandum pentru ca plata pensiilor, aferentă lunii mai 2024 să fie efectuată la timp înainte de Paște.

Ce anunțuri importante a făcut Premierul României?

De asemenea, acesta a vorbit și despre plata integrală a pensiilor recalculate în luna septembrie.

Încep cu anunțul că suntem în grafic astfel încât toate pensiile să fie achitate cum am promis înainte de Paște. Îi asigur pe români că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate septembrie. Știu și sunt convins că vor mai fi până în septembrie zeci de știri că nu sunt banii necesari, însă datele din primul trimis trimestru arată foarte clar: avem o majorare a încasărilor din contribuții sociale cu peste 22%, acesta ar fiind efectul creșterii numărului de locuri de muncă și a salariului. Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate, banii de altfel sunt deja prinși în buget pentru întreg capitolul de pensie ”, a anunțat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern, conform sursei citate mai sus.

Ciolacu anunț pensionari

Imagine reprezentativă pentru un pensionar.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?- wowbiz.ro

Citește și: Se schimbă legea. Cine sunt românii care se vor putea pensiona mai devreme fără a pierde nimic la pensie

Așadar, până pe data de 30 aprilie sumele vor fi livrate de către Poșta Română și băncile comerciale către beneficiari.

Ce a adoptat Guvernul?

Tot în ședința de marți, Guvernul a anunțat că va aproba o ordonanță de urgență care va prelua observațiile mediului privat de a optimiza funcționarea Sistemului RO e-Transport.

Totodată, s-a vorbit și despre suplimentarea bugetului pentru Programul național ”Masă sănătoasă”, cu aproape 100 de milioane de lei, dar și despre două proiecte în domeniul sportului.

”Primul este stadionul ce poartă numele marelui nostru fotbalist "Gheorghe Hagi", la Constanța. Este un proiect de aproape 100 de milioane de euro, cu 18.000 de locuri. Al doilea este stadionul numit ”Nicolae Dobrin”, în cinstea acestui fotbalist român de excepție. Stadionul din Pitești va costa circa 75 de milioane de euro și va avea 15.200 de locuri ”, a explicat premierul, potrivit Hot News.

Ciolacu anunț pensionari

Imagine cu Marcel Ciolacu.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: "Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema- radioimpuls.ro

Citește și: A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul

Pe finalul ședinței, Marcel Ciolacu a urat un Paște liniștit tuturor românilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si