Fostul mare fotbalist Marcel Pușcaș, în prezent președintele Universității Craiova, a povestit un episod mai puțin știut din copilăria sa. Pușcaș a dezvăluit că a fost figurant în celebra peliculă ”Pistruiatul”, devenind chiar prieten cu Costel Băloiu, puștiul devenit celebru după apariția în film. 

”Oradea şi Pistruiatul: În vara anului 1973, oraşul de pe Criş a devenit platoul de filmare al popularului serial "Pistruiatul". 

Am participat la o selectie cu peste 1000 de copii, care a avut loc la Casa pionierilor. Recuzita era tinuta chiar la Scoala generala 4, pe care o frecventam. Terminasem clasa a 6-a. In urma selectiei am devenit figurant in film, alaturi de alti copii. Ma imprietenisem cu Costel Baloiu (numele real al Pistruiatului). L-am invitat acasa la mine, la strand, la fotbal (era paralel), la nou-deschisul hotel Dacia (pe locul fostului restaurant Pescarus) etc. Era foarte hazliu! El era cu un an mai mare. Era intr-a 8-a. Stand in piscina alaturi, am vazut ca-i curgeau pistruii in apa. M-am speriat. Prin aceasta figuratie am incasat primii bani din viata mea: 700 lei. Mi-am cumparat trening si ghete de fotbal. Pina atunci jucasem doar in tenisi. Peste alte 6 luni am revenit la tenisi, pt ca imi crescuse piciorul. De la nr 34 la 35.
Timpul a trecut. Am ajuns fotbalist la STEAUA si m-am mutat in Bucuresti.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: "Pistruiatul" a ajuns la vârsta de 59 de ani. Cum arată actorul și cu ce se ocupă acum

In 1984, intr-o iarna geroasa, am cinat la Athenee Palace. Cu greu gaseam la vremea respectiva (valabil si azi) un taxi care sa ma duca la hotelul Haiducului, in Drumul Taberei, unde eram cazati. In final a oprit un tip si m-a luat. La volan era COSTEL BALOIU. L-am abordat: ”Salut Costel. Sunt Marcel Puscas de la Oradea, baiatul cu care ti-ai petrecut o vara intreaga si care a facut figuratie in film”! Mi-a raspuns ca nu-si aduce aminte!? L-am simtit usor jenat de noua ipostaza, cea de taximetrist. Nu era cazul. Stiam ca la IATC se intra foarte greu. Am coborât pe Stirbey Voda, i-am dat 100 lei si i-am urat succes. Nu mai avea rost cursa in doi. Mai bine am inghetat inca jumate de ora pâna a aparut un alt taximetru. Cu un alt sofer ”, și-a amintit Pușcaș. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si