Marcel Vela, anunț important în plină pandemie de coronavirus: "Acest lucru este îngrijorător"

Marcel Vela a anunţat înfiinţarea unui centru de recoltare de sânge şi plasmă la Spitalul "Gerota" şi, ulterior, a unei bănci de plasmă.

Author: Catalina Popa marți 27 octombrie 2020 , 17:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi, înfiinţarea unui centru de recoltare de sânge şi plasmă în cadrul Spitalului "Gerota", unde vor putea dona atât civili, cât şi angajaţi ai MAI. De asemenea, se doreşte înfiinţarea unei banci de plasmă.

Marcel Vela a declarat, marţi, că de la începutul pandemiei s-au înregistrat 4.117 cazuri de Covid-19 în rândul personalului MAI, iar nouă persoane şi-au pierdut viaţa. 

"La nivel naţional, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 104 decese din cauza infecţiei cu Sars-Cov-2. În ultimele 24 de ore la nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-au infectat 124 de colegi, iar de la începutul pandemiei, am înregistrat 4.117 cazuri de infecţii şi nouă cazuri de decese. Acest lucru este îngrijorător, dar şi un semnal de alarmă pentru a ne mobiliza şi a găsi cât mai multe soluţii pentru a ne salva semenii. După campania de promovare prin mesaje de interes public iniţiate de către Ministerul Afacerilor Interne pentru a se dona plasmă, în această a doua etapă venim în faţa dumneavoastră şi vă anunţăm că vom crea un centru de recoltare sânge şi plasmă autoimună, urmând ca în viitor în pasul numărul 3 să realizăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioţilor”, a afirmat Marcel Vela.

El a precizat că acest centru va fi înfiinţat la Spitalul "Gerota" şi vor putea dona atât civili, cât şi personal MAI. 

“Înfiinţăm un centru de transfuzii de donare de sânge şi plasmă în cadrul Spitalului "Profesor doctor Dimitrie Gerota" al Ministerului Afacerilor Interne. Vom avea posibilitatea să ne îmbunătăţim activitatea medicală şi să răspundem cerinţelor, mai ales că în prezent, în pandemie, nu s-au mai putut organiza cunoscutele caravane pentru donare de sânge, deşi nevoia este foarte mare. În noul centru vor putea dona atât civili, cât şi personal al MAI, dar beneficiarii vor fi toţi românii care vor avea nevoie”, a explicat Marcel Vela. 

Directorul general al Spitalului de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota” Bucureşti, Alida Moise, a declarat că această unitate medicală are în structura sa organizatorică o unitate de transfuzii, dar îi lipsea un punct de recoltare. 

Citeste si: Iohannis a promulgat legea! Categoria de persoane care va beneficia de reducerea vârstei de pensionare

Citeste si: Un medicament interzis în Uniunea Europeană, administrat pacienților cu COVID-19 de la Institutul ”Matei Balș”

Spitalul Gerota, spital cu tradiţie

"Spitalul Gerota, un spital de altfel cu tradiţie în lumea medicală din Bucureşti, are în structura organizatorică o unitate de transfuzii căreia îi lipsea, din păcate, un punct de recoltare din cauza faptului că nu am avut suficiente resurse materiale şi mai ales umane care să desfăşoare activităţile aferente centrului de recoltare. (…) Vom intra în posesia, în următoarele zile, a containerelor necesare desfăşurării activităţii care se vor amplasa în imediata vecinătate a spitalului fără ca această activitate nouă pentru noi să interfere circuitele funcţionale ale spitalului”,

a explicat Alida Moise. 

Ea a precizat că se fac demersuri pentru extinderea organigramei cu personalul necesar unităţii, iar după organizarea locală se va trece la autorizarea centrului şi începerea activităţii.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emoții în Gala Puterea Dragostei de duminică. Cristina Mihaela a anunțat cine părăsește... Emoții în Gala Puterea Dragostei de duminică. Cristina Mihaela a anunțat cine părăsește casa iubirii. Eliminarea care a dat toate strategiile peste cap!
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si