Marcel Vela, discuţie cu comisarul european pentru Afaceri Interne, pe tema viitorului Pact privind migraţia şi azilul

Ministerul de Interne, Marcel Vela, a avut, marţi, o discuţie cu comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, pe tema viitorului Pact privind migraţia şi azilul, pe care Comisia Europeană intenţionează să-l lanseze în perioada următoare. De aseenea, s-a discutat despre aderarea României la Spaţiul Schengen.

Author: K.B. marți 23 iunie 2020 , 21:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a avut o discuţie, în sistem videoconferinţă cu doamna Ylva Johansson, Comisar european pentru Afaceri Interne. Principala temă de discuţie a fost viitorul Pact privind migraţia şi azilul, document programatic pe care Comisia Europeană intenţionează să-l lanseze în perioada următoare. Ministrul român a salutat intenţia Comisiei Europene de a relansa discuţiile în domeniul migraţiei şi azilului, domeniu extrem de important pentru toate statele membre şi pentru Uniune, în ansamblul său.

De asemenea, a prezentat aspectele de interes pentru ţara noastră, subliniind obiectivul major al României pentru aderarea la spaţiul Schengen, în condiţiile în care ţara noastră îndeplineşte toate criteriile de aderare încă de acum 11 ani”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne, printr-un comunicat de presă.

Citeste si: Curtea Constituţională va dezbate în 15 iulie sesizarea Guvernului referitoare la dublarea alocaţiilor

Mai mult, a fost subliniat faptul ca poliţiştii de frontiera de la granitele interne cu Bulgaria şi Ungaria ar fi mult mai folositori la frontierele externe ale Uniunii Europene sau in sprijinul misiunilor Frontex.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

”În acest context, domnul Ion Marcel Vela a amintit participarea substanţială a Ministerului Afacerilor Interne la protejarea frontierei externe a Uniunii Europene şi la operaţiunile comune de combatere a migraţiei ilegale şi a activităţilor infracţionale conexe. La rândul său, doamna Ylva Johansson a fost foarte interesată de punctul de vedere al autorităţilor române cu privire la anumite elemente ale viitorului Pact privind migraţia, solicitând, de asemenea, sprijinul României în negocierile care vor urma la nivelul UE cu privire la acest document şi subliniind faptul cã aşteptările românilor legate de aderarea la spaţiul Schengen sunt legitime”, a mai transmis MAI.

Citeste si: Ministerul Justiţiei organizează dezbatere publică a proiectului de lege pentru desfiinţarea Secţiei speciale

În final, cei doi demnitari au convenit continuarea discuţiilor cu ocazia unei vizite oficiale pe care doamna comisar o va efectua la Bucureşti.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si