Ministerul Justiţiei organizează dezbatere publică a proiectului de lege pentru desfiinţarea Secţiei speciale

Ministerul Jusţiţiei organizează, miercuri, de la ora 11.00, dezbaterea publică a proiectului de lege pentru desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Asociaţia “Forumul Judecătorilor din România” şi Asociaţia ”Iniţiativa pentru Justiţie” anunţă public faptul că reprezentanţii lor nu vor participa la întâlnire, acuzând că demersul nu este ”coerent şi serios”, fiind ”inutil”. Ministerul Jusţiţiei organizează, miercuri, de la ora 11.00, dezbaterea publică a proiectului de lege pentru desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Asociaţia “Forumul Judecătorilor din România” şi Asociaţia ”Iniţiativa pentru Justiţie” anunţă public faptul că reprezentanţii lor nu vor participa la întâlnire, acuzând că demersul nu este ”coerent şi serios”, fiind ”inutil”.

Author: K.B. marți 23 iunie 2020 , 19:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Ministerul Justiţiei organizează dezbaterea publică a Proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei în data de 24.06.2020, începând cu ora 11.00. Întâlnirea pentru dezbaterea publică a Proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Ministerului Justiţiei”, a transmis, marţi seară, Ministerul Justiţiei.

Citeste si: Gabriela Firea: Am redat Primăria bucureştenilor. Am smuls-o din ghearele firmelor căpuşă PDL/PNL

Sursa citată a prcizat că întâlnirea va avea loc de la ora 11.00.

Citeste si: Victimele prinse sub dărâmăturile din Turcia continuă să fie salvate: „Copiii noștri stau afară în frig”. A fost salvat un copil de opt ani care a stat sub ruine timp de 52 de ore- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Asociaţia “Forumul Judecătorilor din România” şi Asociaţia ”Iniţiativa pentru Justiţie” au anunţat că reprezentanţii lor nu vor participa la întâlnirea care va avea loc la Ministerul Justiţiei.

”Considerăm că demersul nu este unul coerent şi serios, cât timp Ministrul Justiţiei a anunţat că nu se va trimite în Parlament acest proiect până când nu va exista o majoritate favorabilă adoptării sale, respectiv că desfiinţarea SIIJ nu este posibilă în acest moment, din cauza configuraţiei politice a Parlamentului, subscrisele asociaţii fiind exclusiv susţinătoare ale unui sistem judiciar independent într-un stat de drept şi nedorind să se implice în activităţi desfăşurate într-un an electoral şi care pot induce în eroare partenerii europeni cu privire la presupusele eforturi pe care autorităţile române le-ar depune în scopul remedierii aspectelor criticate la unison din legile justiţiei”, au transmis cele două asociaţii ale magistraţilor.

Citeste si: Imagini emoționante cu lebăda care a murit de tristețe după ce i-au fost uciși puii nenăscuți

Reprezentanţii celor două asociaţii reiterează faptul că magistraţii, asociaţiile relevante ale judecătorilor şi procurorilor, precum şi societatea civilă şi-au exprimat până în prezent de nenumărate ori punctul de vedere, majoritară fiind ideea în sensul necesităţii desfiinţării SIIJ şi revenirii la competenţele anterioare ale parchetelor cu privire la cercetarea penală a magistraţilor.

De asemenea, ”toate organismele europene şi internaţionale relevante, precum şi partenerii strategici ai României au criticat îndelung înfiinţarea SIIJ şi au recomandat desfiinţarea acesteia, iar Comisia Europeană, în cererile de decizie preliminară aflate pe rolul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, a concluzionat că înfiinţarea acestei secţii încalcă art.19 din Tratatul privind Uniunea Europeană, este evident că organizarea de noi dezbateri pe această temă reprezintă un demers inutil”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si