Mare ATENTIE! A aparut o noua forma de inselaciune: CITATIA. Esti anuntat ca ai fost citat intr-un proces, dar de fapt detalii te duc in alta parte

A aparut o noua forma de inselaciune in Romania: citatia! Esti informat ca ai fost citat intr-un proces, insa cand vei suna la numarul de telefon respectiv vei avea parte de o surpriza.

M. P., marți 03 iulie 2018 , 11:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Metoda de escrocherie a iesit la iveala dupa ce un barbat din Pitesti a publicat intamplarea. El a primit in mail o citatie la Tribunalul Bucuresti. A fost informat ca trebuie sa se prezinte la un proces in calitate de parat, in data de 25 iunie. Mesajul continea si doua numere de telefon: 0727656979 şi 0720396759.

Inainte de a suna, barbatul a intrat pe site-ul instantei sa se intereseze despre ce caz ar fi vorba si nu a gasit nicio informatie. Apoi a avut inspirarea de a cauta pe internet cele doua numere de telefon. Surpriza! Numereleindicate in mail nu aveau nicio legatura cu Tribunalul Bucuresti. In realitate, numerele de telefon conduc catre un site de escorte si sunt cu suprataxa.

Politia a fost alertata.

"In primul rand, cei care primesc astfel de e-mailuri nu trebue sa dea curs solicitarii de a suna la acel  numar pana nu verifica direct la sursa, la numerele de pe site-ul oficial (Tribunalul Bucuresti, in acest caz). Persoanele care primesc astfel de e-mailuri trebuie sa se adreseze Politiei cu plangeri pentru tentativa de inselaciune", a declarat, pentru "Adevarul",  insp. princ. Madalin Zamfir, purtatorul de cuvant al IJP Arges. 
 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si