Stim cu totii ca majoritatea fructelor si legumelor cumparate sunt crescute cu ajutorul pesticidelor si fertilizatorilor chimici. Majoritatea acestora se regasesc in coaja fructelor, dar si in legume, iar cum multe dintre acestea se consuma cu totul este vitala indepartarea reziduurilor de pe ele, informeaza CSID.

La riscul produs de pesticide se adauga cel al contaminarii cu bacterii gen E. Coli, Listeria, Salmonella, toate cu efecte serioase asupra sanatatii.

Cum spalam corect fructele si legumele?

Iata cateva reguli:

Spalati-va intotdeauna pe maini inainte sa spalati vegetalele

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Spalati si vegetalele pe care le curatati de coaja sau pe care le taiati (cum ar fi pepenele), deoarece prin intermediul cutitului bacteriile pot ajunge de pe coaja in interior

Spalati vegetalele sub un jet de apa rece, preferabil frecandu-le suprafata cu mana sau cu un burete aspru

Puteti folosi o solutie din o parte otet si trei parti apa filtrata in care sa tineti vegetalele timp de o ora

Legumele cu suprafata neregulata trebuie tinute obligatoriu cateva minute in apa filtrata (ex: salata, broccoli, conopida)

De asemenea, luati in considerare utilizarea unui filtru special pentru apa, pentru ca altfel nu faceti decat sa indepartati niste substante chimice si sa le inlocuiti cu altele. Dintre cele care pot ramane pe vegetale si pe care le introducem astfel in organism mai periculoase sunt azbestul si plumbul (provenite din tevile vechi), clorul aflat in cantitati mari in apa potabila, dar si pesticidele aflate in pamantul in care sunt ingropate tevile de apa potabila si care ajung in acestea prin micile sparturi

pe care le are orice teava veche. Ajungem asadar sa spalam fructele pentru a indeparta pesticidele… tot cu pesticide.

Aceiasi contaminanti se regasesc si in mancarea gatita pentru care este folosita apa de la robinet, deoarece prin fierbere nu se elimina decat cisturile de Giardia; clorul, sedimentele, metalele grele, azbestul, pesticidele si insecticidele NU se elimina prin fierbere si ajung sa fie introduse in organism impreuna cu mancarea gatita, ceaiul sau cafeaua la care este folosita apa de la robinet.

Sursa Mediafax


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si