Conform unui comunicat transmis de reprezentanții DIICOT, la începutul anului trecut, mai exact în ianuarie 2021, şase persoane au constituit un grup infracțional organizat. Mai apoi, la același grup au aderat pe parcurs alte patru persoane, în scopul comiterii de infracţiuni informatice constând în montarea la ATM-uri sau alte terminale de plată, din ţară dar şi din străinătate, de dispozitive electronice de skimming.

Citeste si: Guvernul a decis revenirea la piața reglementată de energie. Prețuri fixe de la 1 ianuarie 2023

Cu ajutorul acestor dispozitive hackerii au citit datele cardurilor bancare ale persoanelor care utilizau ATM-urile sau terminalele de plată, date care au fost transmise prin unde radio către telefoanele mobile deţinute de membrii grupării.

De ce tehnologie se foloseau românii pentru a fura banii de pe carduri

Cu ajutorul acestor telefoane mobile, care preluau temporar (atâta timp cât cardul bancar autentic se afla în proximitatea dispozitivelor electronice de skimming) datele cardului bancar folosit de către persoanele vătămate, era retras numerar de la ATM-uri cu tehnologie de comunicare prin unde radio integrată sau erau efectuate plăţi cu ajutorul unui POS obţinut în prealabil de membrii grupului infracţional organizat, prin intermediul unor societăţi comerciale administrate în fapt de către aceştia.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Citeste si: Patru asistente au scos din buzunare sume colosale pentru a se angaja într-un spital de top din Capitală. Femeile au fost înșelate de un escroc

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Structura Centrală vor fi conduse în vederea audierii şase persoane, despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale, a informat  Agerpres.

Infracţiunile reţinute în acest caz sunt de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, transfer neautorizat de date informatice, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

La acţiune participă poliţişti din cadrul IGPR- DIC şi jandarmi din cadrul BSIJ.

Citeste si: Percheziții în trei județe, într-un dosar de pornografie infantilă. 30 de adolescenți sunt implicați


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si