Pieter, care își conduce propria companie în Wommelgem, regiunea Flandra din Belgia, și-a pus mașina de serviciu spre vânzare pe autoscout24.be în urmă cu câteva zile. Nu a trebuit să aștepte mult pentru cei interesați, pentru că marțea trecută a primit un telefon de la un anume  „Jeremy”   care locuia în Mons.  „Dacă ar putea veni să vadă mașina”,  a mărturisit Pieter „Desigur, nu e nicio problemă pentru mine și a spus că se vor întâlni imediat”.

Citește și: Pericol de explozie la Focșani: un bărbat a tăiat cu toporul o țeavă de gaz şi s-a refugiat într-un imobil

În jurul orei locale 20:00 Jeremy ajunge, împreună cu un alt tânăr, la Fortbaan unde se află autoturismul. Potrivit lui Pieter, unul dintre ei, bărbatul cu haina albastru închis, avea 18 sau 19 ani, iar celălalt, cu haina portocalie, îl estimase la vârsta de 20 de ani.   „Mașina lor avea numere franceze și erau români. Am observat asta, pentru că eu însumi vorbesc puțin românește și am vorbit cu ei în limba maternă, lucru pe care l-au apreciat. Au început să se uite la mașină și să testeze câteva lucruri, până când unul dintre ei a vrut să deschidă capacul rezervorului de ulei. Totuși, asta nu a fost posibil, au spus ei, și m-au întrebat dacă am clește.

Bineînțeles că am vrut să-i ajut, așa că am intrat să iau niște instrumente”.

Camerele de supraveghere au surprins totul

Camera de securitate care a fost focalizată pe ei și pe mașină tot timpul înregistrează ceva izbitor. Imediat după ce Pieter intră, bărbatul în haină portocalie îl urmează, aparent pentru a se asigura că a plecat. Apoi dă din cap spre bărbatul în jachetă albastru închis, care deschide repede capacul rezervorului de apă de răcire, scoate o sticlă și pare că toarnă ceva în apa de răcire.

Apoi închide din nou capacul, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Dublă crimă la Bran! O altercație între veri s-a terminat terminat cu o tragedie oribilă. Două persone au murit

„Când m-am întors, încă nu observasem nimic. Dar după ce am scos capacul de ulei, au cerut să verifice lichidul de răcire. Am făcut-o și mi-au atras atenția că pe apa de răcire plutea o substanță neagră și uleioasă: Trebuie să fie ceva în neregulă cu motorul tău, au zis. Au sugerat că s-ar putea să se fi stricat garnitura, dar eu sunt un pasionat, așa că știu ceva despre mașini. Un astfel de defect ar fi arătat altfel și le-am explicat asta. Cu toate acestea, au insistat că există o defecțiune la motor și s-au oferit să cumpere mașina la jumătate de preț. Am refuzat pentru că nu am vrut să vând o mașină care nu este la un preț corect. Au plecat, iar a doua zi am dus-o la garaj”,  a mai povestește Pieter.

Victima: „Încearcă să saboteze mașinile uzate”

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a observat ce s-a întâmplat doar după ce a verificat filmările de pe camerele de supraveghere. A raportat cele constatate către Poliție.   „Inspectorul în cauză mi-a spus că există escroci care fac acest truc”, a explicat victima.   „Încearcă să saboteze mașinile uzate pe loc și apoi să convingă vânzătorii naivi să vândă vehiculele ieftin. Bineînțeles că astfel pot câștiga mulți bani”.

Citește și: VIDEO- O fetiță de un an are corneea arsă după ce a fost expusă la o lampă UV la un spital din Capitală

Nici oamenii legii și nici Parchetul Anvers nu pot confirma că astfel de grupări funcționează în țara noastră la scară semnificativă și cu acest Modus Operandi. Belgianul vrea în special ca povestea lui să servească drept avertisment.  „Atenție la aceste tipuri de escrocherii!”, spune el.  „Și dacă ți se întâmplă așa ceva, nu te grăbi cu decizia: Oops, o să vând mașina repede, că atunci voi scăpa de ea”.

Citeste si: Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute în carieră? “Mi-a scris, am luat contact cu el și a spus că mă poate ajuta.”- kfetele.ro

Citeste si: Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare mereu- radioimpuls.ro

Citește și: David Popovici, alături de Messi și Nadal în top 10 sportivi din 2022


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si