Mare atentie la usturoiul pe care il cumparati! Cel de origine chinezeasca este extrem de periculos. Cum va dati seama daca este tratat chimic

Aproximativ 1.700 de tone de usturoi care au ajuns in Romania sunt de origine chinezeasca. Acesta ar putea fi un adevarat pericol pentru sanatate. Gheorghe Vlad, producător de legume din zona Bucuresti-Ilfov, sustine ca usturoiul din China este tratat chimic si ne poate imbolnavi.

A.C., joi 29 decembrie 2016 , 17:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Totodata, acesta a precizat ca ne putem da seama daca usturoiul este tratat chimic sau nu foarte simplu: cel tratat nu va incolti.

"Produsele de acest gen importate din acest stat din Asia este unul gazat, tratat chimic, asta pentru a rezista cât mai mult. Nu trebuie analize, se poate observa cu ochiul liber prin simplu fapt că acest usturoi nu încolteste", spune acesta, potrivit agrointel.ro.

Desi cei de la Autoritatea Natională Sanitară Veterinară si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA) au testat anumite loturi de usturoi din China, nu au putut ajunge la nicio concluzie pentru ca leguma nu are radacini.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si