Mare atentie, soferi! Puteti ramane pe loc fara talon si placute de inmatriculare daca nu faceti ASTA!

De astazi intra in vigoare prevederile care permit suspendarea inmatricularii unui vehicul fara inspectie sau care nu a fost inscris pe numele proprietarului la 90 de zile de la achizitionare. Mare atentie!

M.C.B., duminică 20 mai 2018 , 10:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prevederile care permit suspendarea inmatricularii unui vehicul fara Inspectie Tehnica Periodica valabila, precum si daca vehiculul nu a fost inscris pe numele propietarului de drept la 90 de zile de la achizitionarea lui intra in vigoare de astazi. De asemenea, statiile ITP vor fi obligate sa monteze camere de supraveghere in service-uri.

Astfel, dupa expirarea ITP-ului, inmatricularea va fi si ea suspendata automat, online.

Conform legii, va fi aplicata suspendarea de drept a inmatricularii vehiculului pentru care inspectia tehnica periodica nu este valabila. in cazul in care soferul va fi gasit in trafic cu o masina al carei ITP este expirat, pe lânga amenda propriu-zisa vor fi retinute si certificatul de inmatriculare, placutele cu numarul de inregistrare si se va elibera dovada fara drept de circulatie. in acest fel, soferul nu va mai putea circula cu respectiva masina, fiind nevoit sa o mute cu ajutorul unei platforme.

Suspendarea inmatricularii inceteaza la data la care vehiculul trece o noua inspectie tehnica periodica.

Sursa: observator.tv


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si