Mare atentie! Statul da 40.000 lei romanilor care vor sa isi izoleze casa. Ce trebuie sa faci!

Persoanele fizice care vor sa isi izoleze casa termic pot cere de la stat o suma nerambursabila de 40.000 lei, in cadrul programului Casa Verde Plus.

M.C.B., vineri 20 aprilie 2018 , 13:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pentru a cere banii, romanii trebuie sa astepte perioada de inscriere, care va fi stabilita de autoritati. Prin intermediul programului Casa Verde Plus, statul vrea sa incurajeze folosirea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al cladirilor, cu scopul de a imbunatati calitatea mediului. Banii nerambursabili vor fi acordati persoanelor fizice atat pentru casele aflate in construire, cat si pentru cele deja existente, insa, asa cum reiese din actul normativ, numai daca acestea au cel mult parter si doua etaje.

Mai exact, persoanele fizice vor putea cere o suma de pana la 40.000 de lei (dar nu mai mult de 120 de lei pe metru patrat izolat si finisat), care va fi acordata sub forma unei prime de eficienta energetica. "Finantarea se acorda sub forma unei prime de eficienta energetica in valoare de maximum 40.000 de lei, aferenta cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 120 lei/mp izolat si finisat, pentru izolarea locuintelor aflate in faza de constructie si pentru izolarea locuintelor existente", scrie in ordin.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si