Avem voie să înotăm sau doar să stăm la plajă? Iată răspunsul autorităților

Pe 15 mai, România a renunțat la starea de urgență și a intrat în starea de alertă, însă oamenii tot sunt nedumeriți. Avem voie să înotăm sau doar să stăm la plajă? Autoritățile îți dau răspunsul pe loc.

G.B., luni 25 mai 2020 , 22:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Poliția Română a anunțat că dacă mersul la mare presupune o deplase în afara localității, motivul trebuie respecte anumite condiții, mai exact să se încadreze în prevederile HG 394 din 18.05.2020.

„În situația în care mersul la mare presupune o deplasare în afara localității/zonei metropolitane, motivul trebuie să se încadreze în prevederile HG 394 din 18.05.2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la capitolele care prevăd excepțiile de la interdicția de părăsire a localității/zonei metropolitane și trebuie completată corespunzător declarația pe propria răspundere”, a transmis Poliția Română, potrivit Antena 3.

Avem voie să înotăm sau doar să stăm la plajă? Iată răspunsul autorităților

În continuare, Poliția Română a explicat că potrivit HG 394/2020, activitățile recreativ-sportive individuale care se desfășoară în aer liber sunt permise, însă la ele pot participa maxim 3 persoane care nu treăiesc împreună.

mare plajă 2020

Citeste si: Un meteorit a căzut în judeţul Iaşi. "S-a resimțit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari"

Citeste si: ISU Cluj transmite preventiv mesaj RO-ALERT în Câmpia Turzii, la ora 21.00, după ce două seri la rând un urs a fost zărit prin oraş şi există riscul de a reveni

Citeste si: Secţia ATI a Spitalului Judeţean Galaţi, închisă din cauza unor defecţiuni la instalaţia electrică şi la cea de oxigen

„Conform HG 394/2020, activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) sunt permise cu participarea a cel mult 3 persoane care nu locuiesc împreună”, a mai transmis Poliția Română.

Citeste si: Raed Arafat, atac fără precedent la adresa cetățenilor: „Am uitat măsurile și am început să chestionăm tot”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si