Majoritatea şcolilor vor fi închise începând de vineri, dar unele vor rămâne deschise pentru copiii lucrătorilor din sectoare esenţiale, cum sunt cei din domeniul sănătăţii, a declarat în Parlament ministrul Educaţiei, Gavin Williamson.

Citeste si: Dezvăluiri marca Știrile Kanal D. Dialogul EXCLUSIV zguduie sistemul din temelii. Efectele Coronavirus în România

“Ştiu că situaţia a devenit tot mai dificilă. Am spus anterior că dacă ştiinţa şi recomandarea se vor modifica, în sensul că menţinerea şcolilor deschise nu mai este în interesul copiilor şi al profesorilor, atunci vom acţiona”, a spus Williamson.

Citeste si: Activitatea Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului din Filiaşi, suspendată după ce un pacient care s-a prezentat la consult a fost confirmat cu coronavirus

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”- wowbiz.ro

”Ne aflăm acum în acest stadiu. Epidemia de coronavirus se extinde într-un ritm mai rapid decât am anticipat”, a arătat ministrul.

Închiderea unui număr atât de mare de şcoli va avea un impact economic şi social major pentru a cincea mare economie din lume. Măsura va afecta vieţile a aproape 9 milioane de copii britanici şi obligă părinţii să stea acasă, în loc să meargă la serviciu.

Citeste si: Asistent medical de la Ambulanţa Bucureşti, confirmat cu coronavirus

Decizia a fost luată după ce directorii au fost nevoiţi tot mai mult să trimită copiii acasă, prin închiderea totală sau parţială a şcolilor, din cauza deficitului de personal.

Iniţial, Marea Britanie a evitat să urmeze exemplul Italiei, Franţei şi Spaniei, care au închis şcolile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si