Marea Britanie amână o nouă etapă a relaxărilor

Marea Britanie a decis vineri să amâne următoarea etapă a relaxărilor din țară, prevăzută pentru sâmbătă, 1 august, pe fondul creșterii numărului de noi cazuri înregistrate.

Author: Alex Dumitrescu vineri 31 iulie 2020 , 19:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe lângă amânarea relaxărilor, guvernul britanic a impus, vineri, noi măsuri de restricții pentru locuitorii din unele părți din nordul Angliei.

Teatrele și cazinourile vor rămâne închise, iar la nunți vor putea fi cel mult 30 de invitați.

Premierul britanic Boris Johson a declarat, vineri, că rata de răspândire în Marea Britanie este posibil să crească pentru prima dată din luna mai.

Și ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a declarat că există o creștere a cazurilor în nordul Angliei, adăugând că de vineri vor fi interzise întrunirile în reședințe private. Ministrul și-a motivat decizia prin faptul că multe petreceri private nu țin cont de distanțarea fizică, ceea ce reprezintă una dintre cauzele creșterii ratei de infectare cu coronavirus.

Creștere alarmantă a cazurilor

Infecțiile cu coronavirus au crescut în Marea Britanie de la aproximativ 2.800

la 4.200 săptămâna trecută, sugerează cifrele Office for National Statistics.

Un eșantion de gospotării din Anglia, cu excepția caselor de îngrijire și a spitalelor, a fost ales pentru a testa infectarea actuală, potrivit BBC.

Cu toate acestea, nu există suficiente date pentru a sugera o proporție mai mare de teste pozitive în orice regiune.

În ciuda cifrelor care sugerea o creștere a infecțiilor, estimarea oficială a reproducerii virusului sau a numărului R pentru Marea Britanie a fost între 0,8 și 1 până la 31 iulie.

Un număr R sub 1 indică numărul de infecții în scădere. Se calculează folosind o serie de măsuri diferite, inclusiv internări în spital și decese.

Deoarece este nevoie de mai mult timp pentru ca cineva să ajungă la spital din cauza unei infecții, este posibil ca cea mai recentă estimare a R să nu surprină mai multe vârfuri de infecție.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si