Marele absent de la funeraliile de ieri ale jurnalistei Cristina Țopescu! Ce s-a întâmplat azi, la incinerare, cu cel mai mic frate al jurnalistei

Cristina Țopescu a fost condusă pe ultimul drum de puțini oameni, cei mai apropiați prieteni ai fostei jurnaliste și câteva dintre rudele ei prezentându-se la crematorul uman la care a fost incinerată.

Author: Calin Perian Webeditor: Radu Constantin vineri 17 ianuarie 2020 , 09:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Cu toate acestea, Sebastian, fratele cel mai mic al prezentatoarei tv, nu a fost prezent ieri, la tristul eveniment de la Cimitirul Bellu. Astăzi, însă, el și-a făcut apariția, la crematoriu, alături de mama lui, Chrisel Ungar, văduva regretatului comentator sportiv Cristian Țopescu.

Citeste si: Cristina Țopescu, ultimul drum! Fosta jurnalistă va fi incinerată! Prietenii i-au făcut un tablou imens FOTO&VIDEO

Citeste si: Cum a aflat mama Cristinei Țopescu de moartea fiicei sale ”Este inuman să afle așa”

Citeste si: Momente sfâșietoare în fața capelei unde a fost depusă Cristina Țopescu! ”Chiar am iubit-o”

Fratele ei mai mic, Sebastian, frate doar după tată cu Cristina Țopescu, nu a reușit, pare-se, să vină din străinătate, în timp util, pentru a ajunge și ieri, la capela la care a fost depus trupul neînsuflețit al jurnalistei, el fiind plecat la studii în Austria. E adevărat, așa cum se știa, între Cristina Țopescu și frații ei nu erau relații extrem de apropiate. De altfel, majoritatea celor apropiați de Cristina Țopescu știau că regretata jurnalistă vorbea extrem de rar cu fratele ei Cristian, iar de Sebastian, care are 24 de ani, nu discuta mai deloc. ” Pe Sebastian nu l-am văzut deloc în perioada asta, nu cred să fi venit la Cristina Țopescu. Nu vorbeau ei prea mult oricum, nu erau amici sau apropiați, probabil că s-au văzut doar de câteva ori în viață, așa că nu a avutr nici el vreun motiv să vină din Austria”, ne-a spus, sub protecția anonimatului, una dintre persoanele care au condus-o pe Cristina Țopescu pe ultimul ei drum, de la cimitirul Bellu la Crematorul Uman de la Vitan-Bârzești.

 

Cristina Țopescu, incinerată! A fost dorința ei

Încă de pe când trăia, Cristina Țopescu le-a împărtășit celor care i-au fost apropiați că își dorește să fie incinerată.

Toată lumea știa că incinerarea e alegerea ei. Cristina a vrut așa, atunci trebuie să fie așa. Am primit mesaje de la diverse persoane să transmit familiei că le dăruiesc ei un loc de veci, doar să nu o incinereze pe Cristina. Dacă ea așa a vrut, trebuie să fie așa cum și-a dorit ea”, a spus Monica Pop, în fața capelei în care fusese depus trupul neînsuflețit al regretatei Cristina Țopescu, ieri.

Astăzi, conform programării făcute de familia jurnalistei, la Crematoriul Vitan-Bârzești din București, Cristina Țopescu a mers pe ultimul ei drum. Fără slujbă de înmormântare – canoanele ortodoxe interzicând categoric incinerarea-, cenușa Cristinei Țopescu urmând să fie depusă apoi în cimitirul Bellu din București.

Cristina Țopescu a fost găsită moartă în casă! Monica Pop spune că fosta jurnalistă și-a dorit să fie incinerată

Cristina Țopescu a fost găsită moartă în casă duminică seară, după ce o prietenă, care era și vecină, a sunat la 112 spunând că nu o mai văzuse pe fosta jurnalistă din preajma Crăciunului. Vecina a intrat în curtea Cristinei Țopescu, pentru că nu mai vazuse nici o mișcare prin casă, s-a uitat pe geam și a zărit doi câini morți.

Oamenii legii care au venit după apelul acesteia la 112 au găsit-o pe Cristina Țopescu moartă, în pat, în plus, cadavrul era aproape mumificat. Se bănuiește că fosta jurnalistă ar fi murit de circa trei săptămâni.

Cristina Țopescu a fost incinerată azi, după ce miercuri dimineață, sicriul cu trupul acesteia a fost depus la capela Cimitirului Bellu. Familia și prietenii susțin că fosta jurnalistă îți exprimase dorința de a fi incinerată.

 

Scandal cu privire la trupul neînuflețit al regretatei Cristina Țopescu

Mama Cristinei Țopescu a făcut aceste dezvăluiri, după ce au apărut informații că între bătrână și frații vitregi ai fostei jurnaliste a izbucnit un scandal în momentul în care s-a aflat că se dorește incinerarea. Mama Cristinei Țopescu susține că fiica ei trebuie înmormântată creștinește lângă tatăl ei, Cristian Țopescu, în timp ce frații acesteia spun că fosta jurnalistă și-a exprimat încă din timpul vieții dorința de a fi incinerate după moarte.

Cristina Țopescu a fost fiica lui Cristian Țopescu din prima căsătorie a acestuia, cu Rodica Țopescu. După divorțul de mama Cristinei Țopescu, marele cronicar sportiv a mai fost căsătorit de două ori, din ambele mariaje având câte un băiat. Cristi Țopescu, băiatul cel mare al lui Cristian Țopescu a fost cel care s-a ocupat de ridicarea de la morgă a trupului surorii lui, dar și de organizarea funerariilor. Asta deși se știe că între cele două rude, relațiile nu erau prea apropiate în ultima perioadă. Despre mezinul lui Cristian Țopescu, Sebastian, fiul fostului comentator sportiv cu Christel Ungar, se știe că este plecat în străinătate la studii. Cât despre mama Cristinei Țopescu, aceasta locuiește în Germania, țară unde a fugit în perioada comunismului.

 

 

Cristina Țopescu nu va avea slujbă de înmormântare

Conform cutumelor ortodoxe, cei care ales să fie incinerați, așa cum a făcut-o și Cristina Șopescu, nu beneficiază de oficiile preoților. Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: ”Incinerarea este o practică neacceptată în creștinism. Nu se poate oficia o slujbă de înmormântare și pentru rațiunea următoare: lipsește subiectul concret al înmormântării, care este trupul. Persoana umană este compusă din trup și suflet, celor două elemente trebuie să li se acorde prețuire egală”. Din acest motiv, Cristina Țopescu nu va avea parte de o înmormântare în adevăratul sens al cuvântului, urna ei urmând să fie depusă la cimitirul Bellu.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si