Marele actor Marcel Iures a implinit 62 de ani si-si povesteste viata: "Am fost dactilograf, am vandut bilete in autobuz, am lucrat si in constructii. Am fost si desenator tehnic!"

Marele actor Marcel Iures a dezvaluit ca a avut diverse meserii pana sa devina student la Teatru.

Matei Vaihan, miercuri 03 august 2016 , 21:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Marcel Iures a implinit 65 de ani pe 2 august, motiv pentru marele actor sa rememoreze diverse amintiri din viata sa, nu neaparat legate de cariera artistica.

Acesta a dezvaluit cat de mult a patimit in timpul serviciului  militar, pe care l-a facut dupa ce a terminat liceul. "Armata, la vremea aceea, era pe un calapod rusesc. Au fost, cred, momentele cele mai cumplite din viaţa mea.
A fost un fel de lagăr de concentrare obligatoriu, absurd şi exterminator. Comandanţii, în frunte cu cel al batalionului, erau nişte brute a căror singură plăcere era să comande. În armată, dincolo de faptul că te antrenezi să tragi cu tot felul de arme şi înveţi strategii de război, trebuie să-ţi fie insuflată ideea de a-ţi iubi şi a-ţi servi ţara, de a-ţi apăra poporul, familia şi de a-ţi salva colegii. E cum vedem noi prin filmele americane. În armata românească de la acea vreme, erai pedepsit dacă aveai asemenea sentimente. Ostaşul era un robot fără înflăcărare. Am ajuns să urăsc locul acela în care mi se ordona să-mi dau viaţa fără să mi se spună de ce. Armata m-a adus în pragul disperării. Am ajuns acolo direct din liceu şi mi s-a adus la cunoştinţă că am comis un lucru foarte grav, şi anume că în valiza mea sunt cărţi de artă.
Era un lucru inadmisibil pentru care am făcut celulă – sau „bulău“, cum i se spune – o zi şi jumătate”
, a marturisit Iures intr-un interviu pentru Adevarul.
Pana sa intre la Teatru, Iures a dat la Psihologie si la Medicina, insa nu a reusit sa ia examenele, astfel ca a trebuit sa-si ia diverse slujbe. “Aveam alte gânduri. Voiam să mă fac psiholog, doctor.
Am învăţat foarte multe în această perioadă, însă efortul acesta mi-a folosit mai târziu…Am muncit. Am fost dactilograf, am vândut bilete în autobuz, am lucrat şi în construcţii. Am fost şi desenator tehnic la un institut de cercetări miniere”,
a dezvaluit actorul care s-a consacrat si la Hollywood.  Iures a jucat alaturi de Tom Cruise (in „Misiune imposibila”), Brad Pitt (in „Interviu cu un vampir”), George Clooney si Nicole Kidman (in „Pacificatorul”), Johnny Depp (in „Piratii din Caraibe: La capatul lumii”) sau Colin Farrell si Bruce Willis (in „Razboiul lui Tom Hart”).
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si