Maria are 81 de ani si traieste singura, in padure, printre animalele salbatice

O batrana din judetul Buzau traieste singura in padure, printre animalele salbatice. Femeia are o casa mica in varf de deal si n-a mai coborat in comuna de aproape doi ani. Cum reuseste sa vietuiasca rupta de lume, vedeti acum.

V.P., vineri 29 septembrie 2017 , 19:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ea este Maria Zaican, o batrana de 81 de ani, care traieste singura in padure. Catunul Comarnici, care era odata aici,  a fost distrus de alunecarile de teren, iar oamenii si-au parasit casele si s-au mutat mai aproape de civilizatie. Ea, insa, n-a vrut sa-si lase agoniseala de-o viata. Drumul pana la batrana e lung si anevoios si incepe cu o calatorie pe potecile batatorite ale dealurilor.  

Pe batrana sihastra am gasit-o facandu-si de mancare :o mamaliguta aburinda, gatita pe soba. ( min 0.47 mamaliguta aburinda). Are doar doua camere: o camara ponosita si un dormitor cu soba, unde isi gateste in fiecare zi. Bordeiul i-a fost construit recent de vecinii din comuna, caci casa ei a ars cu totul acum 4 ani.  Pe atunci un carbune i-a cazut din soba.

Batrana Maria nu coboara in comuna nici macar sa-si ridice pensia de 300 de lei. I-o aduce o nepoata, o data pe luna. Cele mai dese vizite le primeste de la animalele salbatice din padure.

-Ies noaptea si mai bat pe table, porcii vin pe acolo si mananca, rama, uitati ca au facut stricaciuni, toata gradina au ramat-o.
 
Batrana are cateva pasari pe care le hraneste in fiecare zi cu boabe de malai. Ograda ii e pazita de 2 caini si de un magarus, pe care ii considera cei mai buni prieteni. Acesta este universul Mariei, iar ea e fericita cu putinul pe care-l are.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si