Mario Iorgulescu, decizia curioasă a instanței în dosarul de sechestrare! ”Fapta există dar inculpatul este achitat”

Mario Iorgulescu a fost achitat pentru infracțiunea de complicitate la lipsire ilegală de libertate într-un dosar finalizat la sfârșitul anului trecut.

Radu Constantin, vineri 13 septembrie 2019 , 21:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mario Iorgulescu a fost achitat de complicitate la sechestrare după ce el a fost cel care a invitat victima într-un apartament, și-a sunat prietenii să vină să-l agreseze pe acesta iar la agresiune a participat și el, conform victimei. Cu toate acestea, judecătorii au considerat că fiul șefului LPF este nevinovat și ca urmare a fost achitat. Sentința a fost dată la sfârșitul anului trecut însă mai multe părți din dosar au cerut apel. Iată însă ce a spus instanța în cazul lui Mario Iorgulescu:

Instanța, în baza celor expuse la analiza probatoriului pentru faptele din data de 06.06.2016 reține următoarele: probatoriul administrat a confirmat doar o parte din situația de fapt reținută în sarcina acestui inculpat prin rechizitoriu, astfel că situația de fapt reținută de instanță este parte din cea reținută în sarcina acestui inculpat prin rechizitoriu; cu toate acestea instanța apreciază, evaluând această situație de fapt și prin prisma elementelor de teorie anterior expuse, că în cauză acțiunile sau inacțiunile (pasivitatea) inculpatului I. G. M. (Iorgulescu Gino Mario) nu întrunesc condițiile de tipicitate pentru considerarea lor ca participație la vreuna dintre faptele de loviri sau alte violențe sau de lipsire de libertate săvârșite față de persoana vătămată de inculpatul P. F. G. în calitate de autor; instanța apreciază că probatoriul nu dovedește că aceste acțiuni sau inacțiuni (pasivitatea) ale inculpatului I. G. M., în concret, au facilitat, încurajat sau sprijinit autorul, că săvârșirea faptelor de către autor este și rezultatul întăririi sau menținerii rezoluției sale de către complice, că acestea au avut vreun efect asupra hotărârii infracționale a autorului; instanța apreciază că nu poate fi calificată drept complicitate o simplă aprobare a faptei, ci numai o influență psihică susceptibilă a fi probată, ceea ce, în opinia instanței, nu este dovedit însă în raport cu inculpatul I. G. M. ; acțiunile sau inacțiunile (pasivitatea) inculpatului nu au constituit, în opinia instanței, un ajutor pentru săvârșirea de către autor a faptelor de loviri sau alte violențe și de lipsire de libertate; probatoriul administrat nu evidențiează o conivență între inculpații P. F. G. și I. G. M., aprecierea persoanei vătămate în acest sens nefiind suficientă prin ea înșăsi pentru a o reține.

Judecătorii: ”Acțiunile lui Mario Iorgulescu, în parte, dovedite”

Având în vedere acestea, dar și cele reținute la analiza probatoriului pentru faptele din data de 06.06.2016, instanța apreciază, contrar susținerii apărării inculpatului, că din moment ce este dovedită parte din acțiunile sau inacțiunile (pasivitatea) inculpatului, nu se poate susține că acestea nu există. (...)

În baza art. 396 alin. 1 și 5 C.p.p. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.p.p. achită inculpatul I. G. M (Iorgulescu Gino Mario) pentru infracțiunea de complicitate la infracțiunea de loviri sau alte violențe prev. de art. 48 C.p. rap. la art. 193 al. 2 C.p.

Citeste si: Familia lui Mario Iorgulescu nu s-a oferit să contribuie la cheltuielile de înmormântare! Fosta soție a lui Dany Vicol a rupt tăcerea: „Nu au trimis nicio coroană cu flori”

Citeste si: Veste bună despre Mario Iorgulescu! Starea lui se ameliorează! Anunțul oficial al Spitalului Elias

Citeste si: Anunț de ultimă oră despre starea lui Mario Iorgulescu, după accident: „Au apărut niște zvonuri”

În baza art. 396 alin. 1 și 5 C.p.p. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.p.p. achită inculpatul I. G. M. pentru infracțiunea de complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate prev. de art. 48 C.p. rap. la art. 205 al. 1 C.p.”, se arată în motivarea instanței.

Mario Iorgulescu, scandal și sechestru de persoane pentru 500 euro

Mario Iorgulescu a cerut unui prieten suma de 500 euro cu împurmut de la un prieten însă nu a mai vrut să-i returneze. În urma insistențelor lui, fiul lui Gino Iorgulescu l-a chemat pe amicul său la o adresă sub pretextul că vrea să-i dea banii înapoi. În loc de bani, Mario și-a chemat câțiva prieteni din familia Kalu care l-au scopit pe tânăr în bătaie, l-au lovit cu un corp contondent și l-au înțepat cu un cuțit. Acesta a fost ținut cu forța mai multe ore în apartament împotriva voinței sale. Bărbatul a declarat inițial că Mario a participat la agresiune, însă ulterior a nuanțat spunând că acesta doar a asistat și i-a încurajat pe bătăuși.

 

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si