Mărturii devastatoare despre crimele comise de torţionarul Alexandru Vişinescu! Metodele diabolice pe care le utiliza în închisoarea din Râmnicu Sărat

Povestiri despre crimele comise de fostul comandant al închisorii Râmnicu Sărat, au fost strânse de istoricul Andrei Muraru într-o carte-document.

Author: M.C.B. luni 05 noiembrie 2018 , 15:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Iată un fragment sfâşiettor din cartea ”Vişinescu, torţionarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul”  .

”În caz că refuzai să te laşi hrănit, erai imobilizat de gardieni şi ţi se băga în gură un fel de aparat care ţinea forţat gura deschisă, după care se proceda la hrănire cu tubul.

Dar, ca să-ţi bage aparatul acela, ţi se descleşta gura cu forţa, ceea ce îţi putea rupe dinţii şi produce răni gingiilor aşa că mai înţelept era să nu te opui, ca să scuteşti nişte suferinţe inutile. Chiar şi fără aceasta, introducerea tubului pe esofag nu era deloc o plăcere, iar dacă, din întâmplare, doctorul sau sanitarul care executa operaţia greşea şi băga tubul pe trahee în loc de esofag, era o adevărată nenorocire.”

Încă din anul 1947, în puşcăria de la Râmnicu Sărat au fost închişi ca deţinuţi politici ţăranii originari din zona Buzăului care s-au opus colectivizării sau au evitat depunerea cotelor agricole obligatorii.

Apoi au fost încarceraţi membri ai partidelor tradiţionale (PNŢ şi PNL) din aceeaşi zonă, iar din 1957, liderii Partidului Naţional Ţărănesc Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ilie Lazăr, Ion Diaconescu, Victor Rădulescu Pogoneanu precum şi foştii miniştri Ion Petrovici şi Petre Tomescu. De reţinut că între anii 1956 şi 1963, comandantul închisorii a fost Alexandru Vişinescu.

În perioada în care penitenciarul din Râmnicu Sărat a funcţionat ca închisoare politică (1948-1963), regimul de detenţie impus de comandantul penitenciarului, Alexandru Vişinescu, s-a caracterizat prin duritatea izolării, înfometarea sistematică şi bătăile discreţionare aplicate deţinuţilor.

Sursă: adevărul.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si