UPDATE 14:57 Oficialii Administratiei Nationale de Meteorologie au declarat pentru News.ro ca fenomenul produs miercuri dimineata, pe Autostrada A2, nu este polei ci un inghet la nivelul solului, iar Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit o prognoza specializata in care erau anuntate conditiile pentru acest inghet. Precizarile ANM vin ca raspuns la un comunicat al CNAIR in care oficialii companiei au sustinut ca nu au primit nicio avertizare de polei din partea meteorologilor.



„In aceasta dimineata, ceea ce s-a intamplat pe Autostrada Soarelui nu este polei. Este un inghet la nivelul solului, un ghetus sau orice cuvant doriti sa folositi pentru a caracteriza ceea ce s-a intamplat. Este doar un proces de condensare a umezelii la nivelul soselei. Poleiul inseamna o precipitatie lichida care cade pe un sol inghetat
”, a declarat pentru News.ro meteorologul Florinela Georgescu, directorul executiv al Aminisratiei Nationale de Meteorologie

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

A fost o dimineata de cosmar pentru soferii care au avut drum pe Autostrada Soarelui!

"S-au lovit cateva masini in fata, masini oprite si aici. Franezi si...ne-am dus sanie. Fiind gheata, ne-am dus taras, toti. Unul dupa altul, pus, pus.." 10.59.30

"A fost gheata foarte mare pe pod. A fost grupul ala mare care a blocat tot si cei de pe pod au inceput sa puna frane.",
au declarat soferii.

Din cauza poleiului de pe carosabil, autostrada a devenit pe anumite portiuni patinoar natural. La iesirea de pe A2, pe sensul pe mers spre Bucuresti, dar si pe sensul de mers spre Constanta, in jurul orei sapte a fost un adevarat carambol, in care au fost implicate 16  masini. Noua masini pe sensul spre Constanta si 7 pe sensul spre Capitala.

"Am lovit masina, am sters o dacie si am intrat in parapet, ca nu am avut unde sa ma mai duc. Efectiv, toate sistemele de franare, abs, tot ce am avut nu au facut fata!"

In urma accidentelor in lant, 22 de persoane au primit ingrijiri la fata locului, in timp ce patru dintre ele au fost transportate la spitalele Pantelimon si Bagdasar-Arseni din Capitala.

Cine e de vina pentru carambolul de cosmar derulat pe  Autostrada Soarelui?  Soferii dau vina pe administratorii drumului, care nu s-au gandit sa arunce nisip sau alt material antiderapant pe carosabilul acoperit de gheata. De cealalta parte,  politistii dau vina si pe viteza neadaptata la conditiile de drum.

"Baietii au venit acum si au aruncat cu nisip. Nu au aruncat azi-dimineata.  Era podul cu gheata pe el. Nicio semnalizare, nimic. Niciun panou pus!"

"Nu era ora 3 noaptea, sa zici dom'le, nu s-a putut, nu s-a vazut. Deci, era ora 7 cand trebuia sa fie dat cu nisip, in conditiile astea."

"A avut loc pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum, un carosabil alunecos.", a spus un politist.

"Nu e de viteza regulamentara. Aici e chestia ca cei cu administratia autostrazilor, cnadr-ul, care ne tot jupoaie cu taxe de drum, taxe de pod, au uitat sa arunce si ei cu nisip. Dupa ce s-a intamplat ce s-a intamplat, au venit si ei sa arunce cu nisip, ca asa e la noi.",
spune un sofer.

Cert este ca in urma acestor accidente in lant, la prima vedere, pagubele sunt destul de mari.

"Urmeaza a fi aplicata si o sanctiune administratorului drumului, amenda fiind de la 21 de puncte amenda la 100 de puncte amenda. Urmeaza sa o stabilim ulterior.", spun autoritatile.

Cei mai multi dintre soferii implicati in carambol nu au asigurare casco, asa ca sunt nevoiti sa-si repare masinile pe banii lor. Dar ceata si poleiul de pe carosabil au provocat probleme in trafic nu doar pe Autostrada Soarelui, ci pe mai multe drumuri din juru Capitalei,, printre care Drumul National 1 dar si Centura Capitalei.




Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si