Cand s-a declansat Revolutia din 1989, Marin Ceausescu, fratele lui Nicolae Ceausescu, se afla la Viena, acolo unde conducea Agentia Economica a Romaniei. Arestat chiar in sediul institutiei, Marin Ceausescu s-a sinucis peste cateva zile, fiind gasit spanzurat, pe 28 decembrie.

Marin Ceausescu si familia lui
Marin Ceausescu si familia lui Fratele sau, Nicolae, fusese executat la Targoviste, pe 25 decembrie, impreuna cu sotia lui, Elena. Fiica lui Marin Ceausescu, Mihaela Moraru, a rememorat cateva intamplari halucinante petrecute dupa moartea tatalui sau.
"In ianuarie '90 am primit un telefon de la Otopeni. "A sosit tatal dumneavoastra”, exact asa am fost anuntata. Am ramas socata: "Tata traieste?”, am intrebat. "Nu, doamna, a venit cosciugul, e la colete, veniti  sa-l luati.” N-am avut masina, imi luasera totul la perchezitia de acasa. Asa ca am apelat pe la cunoscuti si pana la urma l-am luat”, a dezvaluit Mihaela Moraru intr-un interviu acordat Jurnalului national.
Mihaela Moraru
Mihaela Moraru
"Dar nu mi-l primeau la morga. Pana la urma am gasit unde sa-l ducem, la Spitalul Militar, unde lucra socrul surorii mele. Dar acum nu mi-l mai primeau la cimitir. In cele din urma, un prieten, Alexandru, care avea doua locuri de veci la Ghencea Civil, a spus ca ne da el unul. Dar la cimitir ne-a spus ca nu ne primeste cu Ceausescu.
Asa ca l-am inmormantat peste tatal lui Alexandru, iar pe cruce scrie si azi numele Nicolae Gheorghiu. La inmormantare am fost doar trei: eu, sora mea si  cumnatul meu, ca mama n-a fost in stare sa vina”,
a mai marturisit nepoata lui Nicolae Ceausescu.
Marin Ceausescu (stanga), alaturi de Zoia si de fratele Andruta
Marin Ceausescu (stanga), alaturi de Zoia si de fratele Andruta

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si