Maryna, o tânără de 22 ani din Ucraina, s-a întors de la facultate din Germania pentru a lupta pentru țara ei, deși nu are experiență militară.

Citeste si: Rusia nu recunoaște că a bombardat o maternitate și un spital de copii din Mariupol

„Situația este din ce în ce mai rea în apropiere de Kiev. Orașele și satele sunt distruse”,

relatează Maryna.

Maryna a plecat din Germania pentru a lupta alături de țara sa

"Sunt din Kiev și familia mea locuiește lângă Kiev. Dar chiar acum suntem în regiunea Lvov. Mulți dintre prietenii noștri au fugit în ultimele zile, dar unii sunt încă acolo, nu au electricitate, serviciile de telefoane mobile sunt indisponibile la fel și internetul. Unii dintre ei ne-au sunat acum câteva zile și apoi nu am mai auzit de ei. Dacă oamenii din acea regiune își părăsesc casele, sunt împușcați de soldații ruși. Totul este foarte înfricoșător.", spune tânăra.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Cât ar mai trebui să reziste Ucraina în fața atacurilor armatei ruse: "Au nevoie de o victorie înainte de a intra în negocierile finale"

Maryna Mazur este gata să se înarmeze, asta dacă va fi necesar. Nu dorește să părăsească Ucraina și este gata să ofere ajutor.

Peste 2.3 milioane de ucraineni au fugit din țară

„Momentan, bărbații sunt cei care au prioritate și trebuie să se înarmeze. În prezent, autorititățile nu iau femei în forțele teritoriale de apărare, dar dacă o fac, cu siguranță voi merge”, mărturisește tânăra.

Citeste si: O fetiță de șapte ani a fost ucisă în timp ce se afla la școală. Bunicul ei a fost omorât de bombardamentele trupelor rusești în timp ce încerca să o salveze

Peste 2,3 milioane de oameni au fugit din Ucraina în cele 15 zile de război, iar numărul refugiaților ajunși în România este de 343.515.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si