Când masca de protecție devine inutilă

Medicul infecţionist Carmen Dorobăţ spune că este important şi locul sau modul cum se păstrează masca de protecție, cel mai indicat fiind într-o pungă sigilată, nu agățată de oglinda retrovizoare, de schimbătorul de viteze sau pe bordul mașinii. Cei mai mulţi români nu respectă regulile și păstrează masca în locuri improprii, ceea ce creşte riscul de infectare. 

„Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri. Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp deoarece respiraţia noastră conţine vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenţilor infectanţi să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun”, a explicat Carmen Dorobăţ.

Citeste si: Alexandru Rafila: 8 săptămâni de creştere nu sunt puţine

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Potrivit medicului, cel mai indicat loc pentru a păstra masca este o pungă sigilată.

Mai multe state europene implementează noi reguli de restricții, temându-se de al doilea val de infecții. Directorul OMS a declarat că virusul „ne-a schimbat lumea”.  

Citeste si: Anunţ important: Când vom avea un vaccin împotriva coronavirusului?

Val de restricții în statele europene. Cum luptă europenii cu pandemia

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că aproape 16 milioane de persoane de pe întreg globul au fost infectate, în timp ce numărul deceselor a trecut de 640,000.


„COVID-19 ne-a schimbat lumea. A adus oamenii, comunitățile și naționale laolaltă – și le-a despărțit”, le-a spus el reporterilor prezenți luni la Geneva.

Citeste si: Dictatorul din Coreea de Nord, Kim Jong-un, anunț stupefiant despre armele nucleare

Luni, numărul cazurilor de infecție din Marea Britanie a trecut de 300,000, în timp ce în Germania șeful administrației cancelarului Angela Merkel a îndemnat germanii să respecte regulile de distanțare socială, pentru a ajuta la scăderea numărului de îmbolnăviri zilnice de la 800 la sub 500, potrivit Europnes.

Și premierul Belgiei a prezentat, luni, un set de reguli de distanțare socială, în încercarea de a evita o nouă carantină generală, după ce în țara acestuia s-a perceput o creștere a numărului de infecții cu coronavirus.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si