Dictatorul din Coreea de Nord, Kim Jong-un, anunț stupefiant despre armele nucleare

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a făcut, marți, un anunț surprinzător despre deținerea armei nucleare: el spune că nu va mai fi război întrucât armele nucleare ale ţării sale îi garantează acesteia siguranţa şi viitorul, în pofida neîncetatelor ameninţări militare şi presiuni din exterior.

Author: R.I. marți 28 iulie 2020 , 07:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Kim Jong-un: Nu vor mai exista războaie

Coreea de Nord a dezvoltat arma nucleară pentru a câștiga „puterea absolută” și pentru a evita un alt conflict armat, a spus Kim într-un discurs prezentat de agenția de

stat KCNA, subliniind natura defensivă a programelor sale militare. "Acum suntem capabili să ne apărăm în fața oricărei forme de presiune de mare intensitate și oricărei amenințări militare din partea forțelor imperialiste și ostile", a spus liderul nord-coreean. 

"Graţie descurajării noastre nucleare auto-defensive eficiente şi de încredere nu vor mai exista războaie, iar siguranţa şi viitorul ţării noastre vor fi garantate pentru totdeauna", a afirmat Kim Jong-un. Dictatorul nord-coreean a rostit acest discurs cu prilejul marcării, pe 27 iulie, a 67 de ani de la încheierea războiului din Coreea (1950-1953), ocazie cu care a fost organizată o recepţie pentru veterani, conform BBC News.

Citeste si: Anunţ important: Când vom avea un vaccin împotriva coronavirusului?

Primul caz de coronavirus în Coreea de Nord

Coreea de Nord a anunţat duminică primul caz de COVID-19. Iată ce măsuri a anunţat liderul nord-corean Kim Jong Un.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, avertisment pentru români: "Ne înșelăm!" Spitalele NU fac față! E singura variantă"

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a convocat o reuniune de urgenţă. Decizia a fost luată după anunţarea primului caz cu suspiciune de  COVID-19, a transmis duminică agenţia oficială de presă din Coreea de Nord, KCNA, citat de CNN.

KCNA a precizat că persoana infectată a intrat ilegal în Coreea de Nord, prin Kaesong City, pe data de 19 iulie, după ce dezertase în Coreea de Sud cu trei ani în urmă.

Citeste si:   Liderul nord-coreean Kim Jong Un susţine că lupta contra Covid-19 a fost un "succes strălucit"

Pacientul a fost testat şi plasat în carantină, alături de toţi cei cu care s-a aflat în contact recent.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si