Masca de prtecție ar putea deveni obligatorie în Centrul Vechi al Capitalei

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni luni, iar discuţiile se vor axa pe posibilitatea ca masca de protecţie să fie obligatorie în zona pietonală a Centrului Vechi, măsura despre care viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, spunea că a fost solicitată de mult timp.

Catalina Popa, luni 03 august 2020 , 16:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat miercurea trecută că purtarea măştii ar putea deveni obligatorie în orice zonă pietonală din Centrul Vechi, măsura fiind solicitată de mai mult timp. Bădulescu afirmă că s-a luat în calcul faptul că „zona este cu grad de infecţie foarte mare, având în vedere zona restrânsă şi numărul mare de persoane care frecventează Centru Vechi”.

Măsura va viza 30 de zile non-stop

Citeste si: Nașul de tren le spune pasagerilor că poartă măștile "de proști". "Nu e nicio pandemie în România"

„Zona pietonală din Centrul Vechi se impune a fi imediat reglementată. (...) Măsura va viza 30 de zile, non-stop, orice persoană care intră în Centrul Vechi va trebui să aibă mască, în zonele pietonale”, a declarat Aurelian Bădulescu, la Digi 24.

CNSU a aprobat, în şedinţa de marţi hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spaţiilor/activităţilor unde există un risc crescut de infectare.

Citeste si: Rusia promite sute de mii de doze de vaccin împotriva covid-19

„Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiştilor, următoarele propuneri:

- Instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, în anumite  intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu avizul direcţiei de sănătate publică.

- Spaţiile şi intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creşterii numărului persoanelor prezente concomitent în spaţiile şi în intervalele orare respective, ca efect al desfăşurării unor activităţi individuale sau de grup”, arată decizia CNSU.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si