Mască medicală coronavirus. Ne protejează de virus sau nu?

Mască medicală coronavirus. Specialiștii ne explică în ce măsură masca medicală ne poate proteja de coronavirus.

miercuri 05 februarie 2020 , 14:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Experții au explicat în ce măsură masca medical ne poate apăra de coronavirus, aceștia susțin că metoda nu este una dintre cele mai eficiente de protecție.

Acest gen de mască este necesară în spitale și trebuie să fie purtată corect, să fie potrivită pe față și să fie schimbată cât mai des.

Citeste si: Coronavirus la pisici. Ce este și cum se tratează

Citeste si: Atenție, viitoare mămici! Coronavirusul afectează femeile însărcinate

Citeste si: Ce trebuie să faci dacă te întâlnești cu un chinez? Răspunsul uimitor dat de un renumit medic

Centrul pentru controlul și profilaxie a bolilor din SUA (CDC) recomandă măști medicale doar celor care deja au contractat virusul, precum și angajaților din spital, dar mai ales celor care intră în contact cu ei.

Restul persoanelor trebuie să aibă mare grijă la igiena personală: spălatul mai des al mâinilor, evitarea atingerii cu mâinile a feței și mucoaselor.

Coronavirus: aproape 500 de decese confirmate în rândul oamenilor

Coronavirus. Numărul deceselor înregistrate din cauza infectării cu 2019-nCoV, coronavirusul descoperit la finalului anului trecut în China, a crescut la aproape 500, iar numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire depăşeşte 14.300. În ultimele 24 de ore s-a înregistrat şi primul deces din afara Chinei, în Filipine, la un bărbat de 44 de ani.

Coronavirus. numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la aproape 500, iar numărul cazurilor confirmate depăşeşte 14.300.

De asemenea, s-a înregistrat primul deces în afara Chinei, în Filipine, la un bărbat chinez în vârstă de 44 de ani.

Victima a zburat din Wuhan în ianuarie, împreună cu o femeie de 38 de ani, care a fost primul caz confirmat al îmbolnăvirii cu noul coronavirus în Filipine.

Până acum, virusul a fost confirmat în mai mult de 25 de ţări şi teritorii, de când a fost detectat pentru prima dată în oraşul chinez Wuhan, în decembrie.

Mai multe ţări impun interdicţii de călătorie sau restricţii asupra Chinei continentale şi îşi evacuează cetăţenii din zonă.

Coronavirus. Milioane de oameni sunt blocați în orașele chineze

Coronavirus. Aproape 60 de milioane de oameni sunt blocaţi în oraşele chineze, în timp ce cercetătorii internaţionali încearcă să dezvolte un vaccin pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Citeste si: Coronavirus in Cluj: in ce stare se afla stewardesa suspecta

Coronavirusul a fost confirmat şi în Marea Britanie. Două persoane din aceeaşi familie de naţionalitate chineză au fost testate pozitiv. Ele se aflau în vizită în York, unde locuiau într-un hotel, şi au fost internate în Newcastle.

Mască medicală coronavirus. Ne protejează de virus sau nu?

Coronavirus. Trump a declarat urgenţă de sănătate publică

După ce au fost confirmate cazuri în 22 de ţări, inclusiv Statele Unite, administraţia Trump a declarat urgenţă de sănătate publică şi că interzice temporar intrarea pe teritoriul SUA a străinilor care au călătorit recent în China.

Rusia a raportat, de asemenea, primele două cazuri - cetăţeni chinezi. În Australia sunt deja 10 cazuri, iar prim-ministrul statului Queensland a cerut Guvernului să suspende zborurile din China.

Numeroase companii aeriene din lume au anunţat anularea zborurilor către ţara asiatică.

Canada a confirmat al patrulea caz, iar Tailanda a raportat primul caz de transmitere de la om la om.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si