Masca chirurgicală trebuie purtată și acasă?! Anunțul oficial al specialiștilor

Masca chirurgicală trebuie purtată și acasă?! Anunțul oficial al specialiștilor i-a șocat pe români. Oamenii de știință au găsit măsuri extreme pentru a ne porteja de infectarea cu noul coronavirus.

Georgiana Balaban, marți 04 august 2020 , 12:17

masca purtată în casă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Masca chirurgicală trebuie purtată și acasă?! Anunțul oficial al specialiștilor care te va ajuta să te protejezi. Există explicaţii ştiinţifice pentru care experţii ne îndeamnă să purtăm masca şi acasă.

Masca chirurgicală trebuie purtată și acasă?! Anunțul oficial al specialiștilor

Oamenii de știință au transmis că este necesar să ne acoperim nasul şi gura chiar şi în confortul casei noastre, mai ales dacă ne întoarcem acasă din vacanţe. Cercetătorii au adăugat că doar așa putem fi siguri că ne protejăm. „Dacă aţi fost în vacanţă într-o zonă cu multe cazuri, la revenire, trebuie să-i protejaţi pe cei în vârstă şi pe cei cu comorbidităţi, gândindu-vă că sunteţi un potenţial bolnav. De aceea, trebuie să luaţi toate măsurile de precauţie, inclusiv purtarea măştilor în casă“ a menționat Deborah Birx, coordonator al luptei împotriva COVID-19 la Casa Albă.

masca purtată în casă

Citeste si: Acum s-a aflat adevărul! Cine este, de fapt, Paul Daniel Gheti de la Puterea Dragostei?

Citeste si: Cele mai moderne metode de învățare în 2020

Citeste si: Philip și Berna de la „Puterea Dragostei” nuntă de senzație la „Se strigă darul” cu Andreea Mantea

Sfatul Doctorului de la Casa Albă

Renumitul doctor a spus că a ajuns la acest verdict după ce a observat faptul că persoanele asimptomatice sau pre-asimptomatice au fost responsabile de infectarea unui număr mare de oameni. Astfel, îi sfătuieşte pe cei care locuiesc în aceeaşi casă cu persoane în vârstă sau care au probleme medicale să fie conştienţi de riscurile posibile şi să poarte masca şi acasă.

Citeste si: Cum evităm infectarea cu Covid-19? Un medic dă sfaturi esenţiale "Contactul prelungit..."

Se pare că noul coronavirus se transmite chiar dacă nu ieșim din casă. Potrivit unui studiu realizat de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), mai puţin de 2% dintre persoanele infectate au luat virusul din afara locuinţelor, în timp ce aproape 12% s-au îmbolnăvit în propria casă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si