Anunț pentru șoferii cu mașini mai vechi de 15 ani. Ce se va întâmpla până la sfârșitul anului

Autoritățile au lansat un anunț pentru românii care dețin mașini mai vechi de 15 ani. Șoferii vor primi bani pe autoturismele vechi, asta dacă le dau la casat și sunt obligați să achiziționeze mai apoi o mașină nouă.

Author: Georgiana Balaban marți 22 noiembrie 2022 , 19:59

rabla 2022

Bani la schimb pentru mașinile casate.

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Românii care dețin autoturisme mai vechi de 15 ani pot să le dea la casat și astfel vor primi bani în schimb. Programul Rabla Local a început pe data de 11 noiembrie, conform Administrației Fondului pentru Mediu.

Iată ce decizie s-a luat până la finalul anului!

Ce urmează în România

Oamenii cu mașini mai vechi le pot da la casat prin programul Rabla Local, iar aceștia vor primi la schimb 3.000 de lei. Programul Rabla Local se va desfășura de pe data de 11 noiembrie și va fi valabil până pe 30 decembrie sau până la epuizarea fondurilor, conform comunicatului AFM.

Citește și: Rabla pentru electrocasnice 2022 – a doua etapă. Ce valoare au voucherele pe care le pot primi românii

Scapi de mașina veche și primești în schimb 3.000 de lei. La casat se pot da mașini mici autoutilitare sau microbuze. Suma alocată pentru programul Rabla Local este de 50 milioane de lei, ceea ce înseamnă că ar putea dispărea în curând de pe șoselele din România 16.000

de mașini.

Citește și: București: Restricții de circulație pe Șoseaua Colentina. Se continuă lucrările la Pasajul Doamna Ghica

Românii care sunt interesați de a casa mașina vor trebui să se adreseze primăriei din localitate de domiciliu, iar primăriile vor recupera sumele plătite celor care au casat mașina de la autoritățile de mediu. Se va depune o cerere de finanțare.

Citește și: Un bărbat care circula pe contrasens a lovit o mașină, apoi și-a continuat drumul

Mașinile care intră în programul Rabla Local sunt cele care au o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, au o normă de poluare Euro 3 sau inferioară și să fie înregistrate în evidențele fiscale ale UAT.

Citește și: Accident ieșit din comun în Capitală. Cum a reușit un tânăr de 21 de ani să ajungă cu mașina sub un taxi parcat pe Calea Rahovei


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si