Persoanele cu venituri mici vor primi măști de protecție de la Guvern

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede că anumite categorii de persoane vor primi gratuit gratuit un set de 30 de maști.

I.C., miercuri 10 iunie 2020 , 14:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Proiectul de lege a fost adoptat în Camera Deputaților cu 224 de voturi „pentru, 64 „împotrivă” și trei abțineri.

În proiect se arată că măștile de protecție vor fi achiziționate de către Ministerul Sănătății, prin Unifarm SA, și vor fi distribuite către persoanele cu venituri mici, precum beneficiarii de ajutoare sociale.

Cine primește măști de protecție gratuite

Potrivit articolului 1 al legii, se acordă gratuit, lunar, un set de 30 de măști de protecție pentru:

* persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;

* persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei;

Citeste si: Lecția coronavirus. Liderii europeni cer UE să se pregătească pentru viitoarea pandemie

Citeste si: Taxa Covid produce primele efecte. Amendă uriașă dată de ANPC

* pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 1.000 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009;

* persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art.

42 şi 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Autoritățile publice locale vor avea obligația de a întocmi liste nominale cu persoanele beneficiare și să le trimită Direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București în termen de trei zile de la data intrării în vigoare a legii.

„Prevederile prezentei legi se aplică până la încheierea pandemiei de coronavirus COVID-19, declarată oficial de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, se mai arată în raportul Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Jador, momente cumplite la Survivor Romania! "Ma doare burta rau!"... Jador, momente cumplite la Survivor Romania! "Ma doare burta rau!" Faimosul este luat urgent cu ambulanta, chiar inainte de a intra pe traseu!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din... Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din România a ajuns pe Terra de câteva luni”
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si