Măștile comandate de Gigi Becali la fabrica de cămăși nu sunt bune de nimic! Ele chiar pot pune în pericol sănătatea!

Măștile comandate de Gigi Becali nu sunt bune de nimic conform Organizației Mondiale a Sănătății

Author: Matei Vaihan miercuri 25 martie 2020 , 10:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măștile comandate de Gigi Becali nu sunt bune de nimic, nefiind eficiente împotriva coronavirusului. "Am vorbit la cea mai mare mare fabrică de cămăși din România.

Le-am zis: «Băi, nu mai faceți cămăși! De acum încolo lucrați non-stop și faceți măști și halate. Vi le cumpăr eu». Cei de acolo au întrerupt producția de cămăși. Spuneau că nu au materiale de măști. Cum să nu fie? Nu avem niște petice, niște materiale? Să se facă în fiecare zi câte 5.000 de măști și halate, ca să dau la spitale. Le plătesc eu. Vreau să menționez că cei de acolo nu mi-au pus niciun adaos. Doar 10%, căt costă mâna de lucru și salariile muncitorilor”, a declarat Becali zilele trecute.( vezi ce donații a făcut Becali pentru Institutul Matei Balș)

Citeste si: Cum să te protejezi de coronavirus atunci când mergi la cumpărături?

Citeste si: Mesajul Papei Francisc pentru credincioși: „Să ne unim vocile”

Citeste si: Programul marilor magazine, pe timpul stării de urgență. Iată cum vor funcționa AUCHAN, KAUFLAND, MEGA IMAGE, CARREFOUR, LIDL, PENNY sau PROFI

Din păcate, se vor fabrica măști care nu vor ajuta în pandemia de coronavirus. “Organizația Mondială a Sănătății și alte instituții internaționale de sănătate publică menționează foarte clar că măștile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus.”, au postat cei de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Presa a relatat că, odată cu răspândirea virusului COVID-19, a crescut dramatic cererea pentru măști chirugicale, ceea ce a dus la o criză a acestor măști în spitale și la creșteri formidabile de prețuri. Ajungând în etapa în care aceste măști nici nu se mai găsesc în farmacii, multe persoane și ateliere de croitorie au început să confecționeze măști din bumbac, cu mai multe straturi de țesătură sau tifon.

Măștile comandate de Gigi Becali. Scamele desprinse de pe țesături pot fi aspirate 

În privința eficienție măștilor, s-a efectuat și un studiu amănunțit, luând prin comparație măștile de pânză cu cele medicale. Scopul acestui studiu a fost compararea eficacității măștilor de pânză cu măștile medicale ale lucrătorilor din serviciile medicale din spitale. Studiul a fost efectuat în 14 spitale din Vietnam și la el au luat parte 1607 participanți. Secțiilor de intervenție ale spitalului le-au fost împărțite în mod arbitrar măști medicale și măști de pânză. Participanții au folosit masca la fiecare schimb, timp de 4 săptămâni consecutive. A fost testată eficiența măștilor împotriva unor boli respiratorii clinice, asemănătoare cu gripa și împotriva unui virus respirator confirmat în laborator. Penetrarea măștilor de pânză pe particule a fost de aproape 97% și măștile medicale de 44%.

Concluziile acestui studiu este primul de acest fel, în ceea ce privește   măștile de pânză, iar rezultatele recomandă prudență în utilizarea acestui tip de măști. Aceasta este o constatare importantă pentru informarea sănătății și securității în muncă. Retenția de umiditate, reutilizarea măștilor de pânză și filtrarea slabă pot duce la un risc crescut de infecție. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a informa utilizarea la scară largă a măștilor de pânză la nivel global. Cu toate acestea, ca măsură de precauție, măștile de pânză nu ar trebui să fie recomandate unităților sptalicești, în special în situații cu risc ridicat. Un alt aspect important de care trebuie să țineți cont este că materialele din fibră textilă ne-tratate corespunzător pentru uz medical nu îndeplinesc standardele și vă pot pune în pericol sănătatea! Scamele minuscule desprinse de pe țesături pot fi aspirate, împreună cu bacterii, praf și virusuri și asta vă pune în pericol sănătatea. În industria textilă, mulți oameni dezvoltă, în timp, boli alergice ale plămânului, sau arborelui respirator, cu caracter profesional.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si