Masura fara precedent luata de Arabia Saudita pentru finantarea deficitului bugetar

Arabia Saudita pregateste prima sa misiune de obligatiuni pe piata internationala, pentru a combate deficitul bugetar aflat in crestere din cauza cotatiilor scazute ale petrolului.

A.C., vineri 20 mai 2016 , 15:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pentru prima data, Regatul se va alatura altor tari din Consiliul de Cooperare al Golfului, ceea ce inseamna ca marii exportatori de petrol nu mai vor să se folosească de rezervele valutare pentru acoperirea  deficitului bugetar.

Potrivit unor surse apropiate situatiei, Arabia Saudita a trimis invitatii bancilor pentru aranjarea vanzarii, urmand ca acestea sa vina cu propuneri saptamana viitoare.  Qatarul va incerca sa atraga circa 5 miliarde de dolari, prin mai multe transe, au spus trei bancheri apropiati tranzactiei, potrivit realitatea.net.

Pana acum, Arabia Saudita si-a finantat deficitul bugetar prin vanzarea de obligatiuni pe piata locala si utilizarea rezervelor valutare, care au scazut cu peste 500 de miliarde de riali (133 miliarde dolari) de la inceputul anului 2015, la 2.190 miliarde de riali in februarie.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si