Ministerul Sănătăţii: Măsurarea temperaturii la intrarea într-un spaţiu închis este obligatorie

Ministerul Sănătăţii precizează că măsurarea temperaturii la intrarea într-un spaţiu închis - instituţie publică, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor - este obligatorie

Author: A.M.S. marți 26 mai 2020 , 17:23

Ministerul Sănătăţii: Măsurarea temperaturii la intrarea într-un spaţiu închis este obligatorie
Ministerul Sănătăţii: Măsurarea temperaturii la intrarea într-un spaţiu închis este obligatorie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Triajul epidemiologic, care include măsurarea temperaturii corporale, se aplică obligatoriu în cadrul instituţiilor sau autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor, precizează Ministerul Sănătăţii, reluând prevederi din Ordinul privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, publicat în Monitorul Oficial.

Precizările făcute de Ministerul Sănătăţii

”Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spaţiu închis, fie din cadrul unei instituţii publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât şi celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienţi, consumatori. De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măştii de protecţie i se poate interzice intrarea în spaţiul închis ”, precizează Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Reguli noi pentru românii care vor să meargă la plajă și terase. Când se va deschide sezonul estival

termoscanarea obligatorie
termoscanarea obligatorie

La măsurarea temperaturii, care se va realiza prin termometrul noncontact, se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

Mai mult, în cazul în care temperatura depăşeşte 37,3 grade Celsius, se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

În cazul spaţiilor comerciale, nu se aplică obligaţia ca un client să fie însoţit de o persoană din sediu.

Citeste si: Societatea Mondială de Alergologie: Cei care suferă de alergii sau astm alergic sunt mai puțin expuși la infecția cu coronavirus

Citeste si: Focar de coronavirus în Vrancea, într-un centru pentru copii şi tineri infectaţi cu HIV


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si