Societatea Mondială de Alergologie: Cei care suferă de alergii sau astm alergic sunt mai puțin expuși la infecția cu coronavirus

Odată cu venirea sezonului alergiilor, medicii au constatat că virusul se fixează mai greu în organismul celor care suferă de alergii sau astm alergic.

Author: K.B. marți 26 mai 2020 , 15:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aproape 3 milioane de români suferă de diferite alergii. Suntem în plin sezon de alergii la graminee, adică la polenul ierburilor- buruienilor şi gazonului. Cea mai frecventă formă de alergie din România. La finalul lui iunie încep alergiile la ambrozie.

Citeste si: Curs valutar, 26 mai. Leul pierde teren în fața euro

Citeste si: Întâmplare desprinsă parcă din filmele de groază: Un băiat de doar 12 ani este urmărit de un urs uriaș

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Brânduşa Petruțescu, medic primar alergolog: “Sunt nişte gene care determină producţia lui. Se pare că la alergici aceste gene sunt deficitare.

E o reacţie inversă între predispoziția la alergii şi expresia acestui receptor, cumva invers proporţional, şi atunci nu mai are virusul de ce să se lipească. Pacienţii cu alergii sunt mai rar afectaţi de acest virus, deşi în mod normal sunt afectaţi frecvent de alte virusuri respiratorii”.

Citeste si: Întâmplare desprinsă parcă din filmele de groază: Un băiat de doar 12 ani este urmărit de un urs uriaș

Specialiştii le recomanda pacienţilor cu astm sau alergii să nu renunțe la tratament în această perioadă, chiar dacă simptomele s-au ameliorat.

Beatrice Mahler, medic primar pneumolog: “Dacă vorbim de forme uşoare de astm moderat. Mai ales dacă e o componentă alergică pot să aibă cantitate mai mică de medicament şi aceasta să fie redusă la un bronhodilatator la nevoie, dar când vorbim de astm sever e nevoie de o terapie zilnică”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si