Prefectul Capitalei: Noi măsuri începând cu 25 ianuarie, ora 00:00. Vești bune pentru bucureșteni

Începând din 25 ora 0:00 se deschid restaurantele, cafenelele, la 30% din capacitate, între orele 6 - 21. Accesul publicului în sălile de spectacol permis tot în limita a 30% din locuri. Măsura e valabilă şi pentru sălile de jocuri din București.

Author: Georgiana Balaban vineri 22 ianuarie 2021 , 15:32

măsuri de relaxare bucurești
Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a anunțat noile măsuri de relaxare.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a anunţat vineri, după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, că, începând din 25 ora 0:00, se deschid restaurantele, cafenelele, la 30% din capacitate, între orele 6- 21.

Accesul publicului în sălile de spectacol permis tot în limita a 30% din locuri. Măsura e valabilă şi pentru sălile de jocuri.

Citeste si: Nicușor Dan, anunț important pentru bucureșteni: „O să fie o discuţie în Comitetul municipal...” Ce se întâmplă cu restricțiile în Capitală?

"De luni, ora 00.00, vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive", a anunţat Traian Berbeceanu.

El a explicat că măsurile de relaxare vizează HoReCa- restaurantele, barurile, cafenelele- vor putea funcţiona între 6 – 21, la capacitate de maxim 30 la sută.

De asemenea, teatrele, cinematografele vor permite accesul publicului în limita a 30 la sută din sala de spectacol. Şi operatorii de jocuri de noroc vor putea funcţiona cu public, în limita capacităţii de 30 la sută, între orele 6 – 21.

măsuri de relaxare bucurești
Se deschid restaurantele și cafenelele la 30% din capacitate.[Sursa foto: google]

"Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente", a spus prefectul Capitalei, menţionând că acesta a fost unul dintre motivele pentru care s-a decis relaxarea de luni a măsurilor, dar şi pentru ca toţi operatorii să aibă timpul necesar să amenajeze sălile în conformitate cu prevederile legale.

Citeste si: Franța va impune noi reguli la intrarea în țară

Ce a transmis Traian Berbeceanu

"Vom fi intransigenţi. Am avut o întâlnire cu şefii Poliţiei, Jandarmeriei şi IGSU pentru a verifica cum vor fi respectate normele în vigoare şi  ele care vor intra în vigoare", a adăugat Berbeceanu.

El s-a referit şi la adresa Ministerului Sănătăţii.

"Am primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii să temporizăm relaxarea. Noi suntem aici să luăm în considerare aceleaşi cifre şi acte normative avute în vedere atunci când am impus restricţiile", a afirmat Berbeceanu, care nu a vrut că comenteze declaraţii ministrului Sănătăţii.

Citeste si: VIDEO -Bucureștiul e în scenariul galben. Vor fi redeschise restaurantele

"Acele cifre sunt furnizate de INSP şi DSP", a menţionat el.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si