Noi măsuri de relaxare în judeţul Argeş: se redeschid terasele, se reiau activităţile sportive în aer liber

Autorităţile din Argeş au adoptat, joi, noi măsuri de relaxare a unor restricţii impuse pe plan local în urmă cu mai multe săptămâni, într-o perioadă în care numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 era în creştere în judeţ.

Author: Georgiana Balaban joi 03 septembrie 2020 , 19:00

măsuri de relaxare în argeș
măsuri de relaxare în argeș[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, se redeschid terasele, se reiau activităţile sportive sau recreative în aer liber la care pot participa cel mult zece persoane care nu locuiesc împreună şi este permisă staţionarea în parcuri sau locuri de joacă şi recreere în aer liber, cu respectarea măsurilor de prevenire

a răspândirii virusului. Şi localurile în spaţii interioare din zece localităţi au primit permisiunea de a fi redeschise.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis, joi, noi măsuri de relaxare a unor restricţii impuse în perioada în care judeţul se afla în topul regiunilor cu o creştere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19.

Noi măsuri de relaxare în judeţul Argeş: se redeschid terasele, se reiau activităţile sportive în aer liber

măsuri de relaxare în argeș
măsuri de relaxare în argeș[Sursa foto: PixaBay]


Astfel, autorităţile au decis redeschiderea teraselor, cu asigurarea unei distanţe de cel puţin doi metri între mese şi cu maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, cu respectarea masurilor de protecţie sanitară.

Citeste si: Simona Halep și-a cumpărat cea mai scumpă mașină electrică din lume

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: SUA pregătește cu pași repezi un vaccin anti-COVID-19

Citeste si: Medic celebru de la Spitalul Universitar, ucis de coronavirus

Prin aceeaşi hotărâre „este permisă desfăşurarea activităţilor recreative şi sportive în aer liber, cu participarea a cel mult zece persoane care nu locuiesc împreuna, respectiv ciclismul, drumeţiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul si alte activităţi recreative si sportive desfăşurate în aer liber, cu respectarea tuturor masurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2”, transmite Prefectura Argeş.

Citeste si: Cum îți dai seama dacă ai coronavirus? Este vorba despre două simptome noi

În plus, este permisă staţionarea publicului în parcuri, locuri de recreere, locuri de joacă pentru copii aflate în aer liber.

CJSU Argeş a revenit, de asemenea, şi asupra unei decizii luate în 31 august, prin care rămâneau închise restaurantele din spaţiile interioare în zece comune în care rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depăşea 1,5 la o mie de locuitori. Aceste restricţii au fost ridicate, joi, după ce s-a constatat că această rată de infectare nu este depăşită în niciuna dintre localităţile judeţului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si