Bani de la UE pentru firmele românești. 750 de milioane de euro pentru relansarea economiei

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat luni că România discută la Bruxelles atragerea unui pachet de sprijin pentru IMM-urile românești în valoare de 750 de milioane de euro.

Author: I.C. luni 13 aprilie 2020 , 20:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Ce vă pot spune este că discut, eu cel puţin, la nivelul Ministerului Economiei, discut cu prim-ministrul, cu ministrul Fondurilor Europene şi cu ministrul Finanţelor Publice tocmai pentru a pregăti acest pachet de ajutorare a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Citeste si: Tulcea: Bărbat amendat cu 10.000 de lei pentru că a mers să se tundă

Din discuţiile pe care le-am avut vineri, sâmbătă, duminica cu domnul prim-ministru şi cu domnul Bolos, suntem pe cale să pregătim un pachet, cel puţin pentru ajutor direct pentru IMM-uri de 750 de milioane de euro. Se discută, domnul ministru Bolos discuta, în acest moment, la Bruxelles, acest lucru”, a declarat Virgil Popescu, la Radio România Actualități.

Citeste si: Adrian Vasilescu, BNR: “Sunt vești rele, aducătoare de recesiune. Băncile să aibă grijă de economiile românilor ca de ochii din cap”

Măsurile vor avea ca scop relansarea economiei și în cel mai scurt timp „să ajungem acolo unde am fost la începutul crizei”.

Pachet de măsuri pentru IMM-uri

„Venim cu un pachet de măsuri care să acopere golul care a fost lăsat prin contracţia economiei. Noi dorim să repornim economia treptat, încet şi să ajungem la nivelul pe care l-am avut înainte.

Citeste si: ONU: Pandemia ar putea amenința furnizarea de alimente la nivel mondial

De asemenea, cred că este foarte important să ne gândim şi ce vom face în perioada post-criza şi ce vom face din punct de vedere strategic în România pentru perioada pe termen mediu şi pe termen lung, pentru că, ok, rezolvăm această criză, dar trebuie să ne gândim ce vom face în viitor cu economia României, pentru că, după părerea mea şi a colegilor mei din guvern, a prim-ministrului, nimic nu va mai fi la fel cum a fost înainte.

Trebuie să vedem exact şi trebuie să încercăm, să zic aşa, să beneficiem de pe urma acestei pandemii. Eu cred că se vor reloca foarte multe industrii din afară Europei în zona europeană”, a mai declarat Virgil Popescu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si