Măsuri privind drepturile salariale pentru personalul MAI, aprobate în şedinţa de Guvern şi aplicabile de la 1 ianuarie

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, mai multe măsuri privind drepturile salariale pentru personalul MAI, aplicabile de la 1 ianuarie 2020, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Author: M.A. miercuri 18 decembrie 2019 , 19:22

Măsuri privind drepturile salariale pentru personalul MAI, aprobate în şedinţa de Guvern şi aplicabile de la 1 ianuarie
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, mai multe măsuri privind drepturile salariale pentru personalul MAI, aplicabile de la 1 ianuarie 2020, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Astfel, se va acorda în continuare majorarea de 75% pentru activitatea din zilele nelucrătoare şi se va acorda spor pentru condiţii grele de muncă şi toxicitate, adică 25% din salariul minim brut pe ţară, pentru aproximativ 110.000 de angajaţi ai MAI.

Potrivit MAI, în urma demersurilor ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, în şedinţa de Guvern de miercuri au fost aprobate o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru personalul MAI, aplicabile de la 1 ianuarie 2020.

Astfel, pentru perioada 2020-2021, se va acorda în continuare majorarea de 75% la solda de funcţie/ salariul de funcţie/ salariul de bază pentru activitatea desfăşurată în zilele de repaus săptămânal şi de sărbători legale, precum şi în celelalte zile în care nu se lucrează, potrivit legii. 

"Începând cu 1 ianuarie 2020, se va acorda sporul pentru condiţii grele de muncă şi toxicitate în procent de 25% din salariul minim brut pe ţară, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective. Măsura vizează pentru acest drept o adăugare, în medie, între 200 şi 400 de lei, valoare brută, pentru aproximativ 110.000 de angajaţi MAI", se arată într-un comunicat de presă transmis de MAI.

Citeste si: O persoană a murit și alte patru au ajuns la spital după ce au fost intoxicați cu naftalină

Citeste si: Indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Metropolitan, aprobaţi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti

Citeste si: CFR Călători: Accidentul din judeţul Prahova s-a produs după ce un tren de marfă al unui operator privat a lovit trenul Regio 5008 Buzău- Bucureşti Nord- FOTO, VIDEO

Totodată,

în calitatea sa de senator, Ion Marcel Vela a depus un amendament cu privire la Legea Bugetului de Stat pe anul 2020 pentru acordarea pentru personalul MAI, începând de anul viitor, a cuantumului actualizat al compensaţiei băneşti/ alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană în mod unitar cu toate celelalte instituţii publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va... A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va bucura de un consiliu liniștit?
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si