Potrivit Ministerului Muncii, noile măsuri vizează beneficiarii concediului şi indemnizaţiei pentru îngriirea copilului cu dizabilităţi până la vârsta de 7 ani; persoanele care au adoptat un copil şi beneficiază de concediul şi indemnizaţia de acomodare prevăzută de Legea nr.273/2004 privind procedura adopţiei şi personalul din centrele sociale rezidenţiale aflat în izolare preventivă la domiciliu.

Noi măsuri de protecţie socială, aprobate de Guvern – Sunt vizate persoanele care primesc indemnizaţie pentru îngrijirea copilului cu dizabilităţi

”Pentru persoanele beneficiare ale concediului şi indemnizaţiei pentru îngriirea copilului cu dizabilităţi până la vârsta de 7 ani, la data instituirii stării de urgenţă, Guvernul a stabilit că aceste drepturi se vor asigura pe toată durata instituirii stării de urgenţă şi în situaţia în care copilul a împlinit vârsta de 7 ani sau dacă urmează să implinească această vârstă în această perioadă”, a transmis Ministerul Muncii.

Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anunţ privind relaxarea restricţiilor impuse pentru limitatea COVID-19

Citeste si: Bilanţul actual al deceselor covid din România. Numărul a ajuns la 711

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Momentul în care un bărbat fură 3 picioare de la un spital din București. Hoțul este de negăsit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Descoperire șoc: Ce se întâmplă cu sângele celor infectați cu coronavirus

Sursa citată a precizat, că persoanele care, la data instituirii stării de urgenţă, erau în concediu de acomodare şi primeau indemnizaţia de acomodare prevăzute la art. 50 din Legea nr.273/2004 privind procedura adopţiei, vor continua să beneficieze de aceste drepturi pe toată durata instituirii stării de urgenţă, chiar dacă în aceast timp s-a finalizat perioada maximă de concediu prevăzută de lege.

Noi măsuri de protecţie socială, aprobate de Guvern

Executivul a mai stabilit că personalul angajat al centrelor sociale rezidenţiale care stau 14 zile în izolare preventivă la locul de muncă, iar apoi sunt obligate să stea în izolare preventivă la domiciliu alte 14 zile, beneficiază de menţinerea drepturilor salariale avute în luna anterioară decretării stării de urgenţă, întrucât au efectuat numărul total de ore aferent unei luni în cele 14 zile de izolare la locul de muncă. Menţionăm că este vorba de angajaţii centrelor de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, ai centrelor de îngrijire copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile.

Citeste si: Nelu Tătaru avertizează. Orașul care ar putea să devină o a doua Suceava: „E risc foarte mare”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si