Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anunţ privind relaxarea restricţiilor impuse pentru limitatea COVID-19

Aproximativ jumătate dintre ţările din Europa şi-au relaxat restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, a informat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA.

Author: A.M.S. joi 30 aprilie 2020 , 20:19

OMS, anunţ privind relaxarea restricţiilor pentru COVID-19
OMS, anunţ privind relaxarea restricţiilor pentru COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Pentru a lupta împotriva pandemiei, 44 de state europene au impus restricţii parţiale sau complete asupra deplasărilor, a afirmat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, la Copenhaga, în conferinţa sa de presă săptămânală, transmisă online.

  Dintre ele, 21 au început să-şi relaxeze restricţiile, în diferite grade.

  Alte 11 ţări intenţionează să facă la fel în următoarele zile.

  Totuşi, Kulge a atras atenţia să nu se facă paşi înapoi în lupta împotriva COVID-19. "Am mai spus-o, virusul este necruţător. Trebuie să rămânem vigilenţi, să perseverăm şi să avem răbdare", a subliniat el.

  Citeste si: Boris Johnson: „Regatul Unit a depăşit vârful epidemiei de coronavirus”

  Reprezentantul OMS a adăugat că statele trebuie să fie pregătite să înăsprească restricţiile din nou dacă va fi necesar, în contextul în care situaţia privind coronavirusul în Europa rămâne gravă.

  În timp ce curba epidemică s-a aplatizat în Europa de Vest, "ea se accentuează pe măsură ce privim spre estul Europei", în ţări precum Belarus şi Rusia, unde numărul cazurilor este în creştere, şi-a exprimat regretul directorul pentru Europa al OMS.

  Citeste si: Descoperire șoc: Ce se întâmplă cu sângele celor infectați cu coronavirus

  În aceeaşi conferinţă de presă, Biroul OMS a mai atras atenţia că este încă nevoie de multă muncă până la descoperirea unui medicament eficient împotriva virusului.

  OMS, anunţ privind relaxarea restricţiilor pentru COVID-19
  OMS, anunţ privind relaxarea restricţiilor pentru COVID-19

  "Vaccinurile care sunt deja testate pot fi cele care atrag atenţia şi stârnesc optimism", a spus Adam Finn, expert în vaccin al OMS.

  Citeste si: Bilanţul actual al deceselor covid din România. Numărul a ajuns la 711

  Totuşi, ele s-ar putea dovedi nesigure sau ineficiente, a atras el atenţia. În plus, a mai spus expertul, ele ar putea fi dificil de produs sau de distribuit la nivel internaţional.


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si