Judeţul din România care revine la măsurile din starea de urgenţă: Sunt trei focare active de coronavirus

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Buzău reinstituie măsuri din timpul stării de urgenţă, după apariţia a trei focare de coronavirus în trei azile de bătrâni

Author: Andreea Stoica miercuri 19 august 2020 , 11:13

Judeţul din România care revine la măsurile din starea de urgenţă
Judeţul din România care revine la măsurile din starea de urgenţă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Angajaţii din aziluri şi centre de îngrijire din Buzău vor lucra în turse şi vor sta 2 săptămâni la serviciu, după care vor merge acasă unde de asemenea vor fi

izolaţi pentru 2 săptămâni, măsură care a fost aplicată în starea de urgenţă şi care a fost reimplementată după ce s-a constatat că virusul este introdus în aceste unităţi de către angajaţi. Decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă după ce în trei aziluri de bătrâni a fost declarat focar de coronavirus

O creştere importantă a numărului de cazuri de COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a făcut o analiză amănunţită şi a constatat că, în urma testărilor efectuate în ultima lună la nivelul centrelor rezidenţiale de asistenţă socială, se constată o creştere importantă a numărului de cazuri confirmate pozitiv atât în rândul personalului de îngrijire, cât şi în rândul celor internaţi.

Citeste si: Focar de COVID-19 la un azil din judeţul Buzău

3 focare active de coronavirus

În prezent, există 3 focare active în cămine de asistenţă pentru persoane vârstnice.

”Ancheta epidemiologică efectuată de către DSP a stabilit că infectarea s-a produs prin reluarea activităţii personalului sau a interacţiunii cu persoane venite din zone cu risc epidemiologic.”, se arată într-o informare transmisă de Prefectura Buzău.

Măsuri ca în stare de urgenţă

În consecinţă, DSP a transmis către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă propunerea prin care programul de lucru al angajaţilor centrelor de asistenţă socială să fie identic cu cel avut în perioada stării de urgenţă. Măsura a fost adoptată în cadrul unei şedinţe extraordinare a CJSU.

Citeste si: Prefectul de Buzău, diagnosticat cu COVID-19

Coronavirus Buzău
Coronavirus Buzău

”S-a luat măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor pe o perioadă de 14 zile, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezenţa personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi.”, a mai transmis Prefectura Buzău.

Citeste si: Cât costă să-ți faci testul pentru coronavirus? Lista prețurilor de la principalel clinici din România

În judeţul Buzău sunt focare de coronavirus în trei aziluri de bătrâni din Costeşti, Aldeni şi Haleş. La Costeşti, un număr de 23 dintre cei 36 bătrâni de la azilul din localitate au fost confirmaţi cu coronavirus, dar şi 10 angajaţi din centru. Dintre cei 23 de bătrâni diagnosticaţi, 3 au murit, iar restul sunt internaţi în Spitalul Municipal din Rm.Sărat. În azilul de la Haleş, sunt până acum confimaţi cu coronavirus 10 angajaţi, iar marţi a fost raportată şi prima îmbolnăvire în rândul bătrânilor. În azilul de la Aldeni sunt confirmate cu coronavirus 4 persoane, două din rândul beneficiarilor, 2 din rândul angajaţilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si