Maternitatea Giuleşti își poate relua integral activitatea medicală

Maternitatea Giuleşti - unde s-au născut mai mulţi bebeluşi care ulterior au fost depistaţi cu stafilococ auriu, acesta fiind confirmat şi la mai mulţi angajaţi - poate relua, începând de joi, integral, activitatea medicală, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Author: E. V. joi 20 decembrie 2018 , 11:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Decizia vine după finalizarea lucrărilor de igienizare, curăţenie şi dezinfecţie terminală în spaţiile unităţii sanitare şi după ce probele prelevate au ieşit conforme.

"Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a anunţat Spitalul Clinic de Obstetrică- Ginecologie “Prof. dr. Panait Sârbu” că, începând de astăzi, poate relua integral activitatea medicală", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Sănătăţii.

Maternitatea Giuleşti îți poate relua integral activitatea medicală

Decizia vine după ce au fost finalizate lucrările de igienizare, curăţenie şi dezinfecţie terminală în spaţiile unităţii sanitare, conform News. 

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: „Din păcate” Ce a spus mama lui Smiley despre Gina Pistol, chiar în ziua nunții! Puțini știau- wowbiz.ro

"De asemenea, rezultatele probelor de laborator privind autocontrolul coroborate cu probele de sanitaţie prelevate de reprezentanţii DSPMB sunt în prezent conforme. Reluarea activităţii unităţii sanitare implică respectarea cu stricteţe a normelor legale privind supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare", arată sursa citată.

Maternitatea Giuleşti îți poate relua integral activitatea medicală

Marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spunea că Maternitatea Giuleşti va relua internările începând de vineri.

"Mai este un aspect: noi vom propune modificarea unei alte hotărâri de Guvern, care este un act subsecvent legii securităţii în muncă, care specifică numărul şi tipul de analize care trebuiesc efectuate personalului din spital sau personalului la angajare. Sunt analize standard, pentru depistarea streptococului beta-hemolitic, pentru HIV/SIDA, tuberculoză chiar, dar noi vom propune o situaţie astfel încât spitalele să poată să decidă pentru ce germeni vor preleva probe, câte, pentru că în acest moment pentru a depista stafilococul nu este obligatorie analiza. Deci toate aceste lucruri ne-au făcut să regândim nişte acte normative care sunt în vigoare de mai mult timp şi care se pare că nu mai corespund nevoilor actuale", afirma Sorina Pintea.

Maternitatea Giuleşti îți poate relua integral activitatea medicală

Pintea spunea că, în mod normal, conducerea spitalului ar trebui să decidă dacă recuperează banii de la persoanele vinovate. "Noi am sancţionat pe cine am considerat că a greşit- sau, mă rog, pe cine am considerat... pe cine a greşit", spunea Pintea, fiind vorba despre nouă angajaţi.

Întrebată dacă spitalul va avea o problemă cu plata salariilor, Pintea afirma: "Este vorba despre 10.000 de lei. Spitalului nu i-a fost sistată activitatea, doar nu mai putea să facă internări, dar putea să facă externări, sau a făcut externări. Externarea constituie un caz medical rezolvat care este finanţat de casa de asigurări de sănătate, deci nu cred că asta constituie o problemă. Şi dacă ar fi constituit o problemă, s-ar fi găsit soluţii. Eu nu cred că cineva putea să îşi asume să ţină deschisă sau, mă rog, să continue cu internările într-o maternitate asupra căreia au existat suspiciuni".

Maternitatea Giuleşti îți poate relua integral activitatea medicală

"Au fost foarte cooperanţi, au făcut ce li s-a spus, conform protocoalelor, şi iată că putem să redeschidem sau putem să dăm drumul la internări, începând de vineri", spunea ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, referitor la Maternitatea Giuleşti.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii (MS) anunţa că, până joi, 45 de copii care s-au născut la Maternitatea Giuleşti au fost confirmaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent (MRSA), doi copii colonizaţi şi cinci infirmaţi.

Maternitatea Giuleşti îți poate relua integral activitatea medicală

Internările la Maternitatea Giuleşti au fost sistate din 30 noiembrie, după ce a fost depistat stafilococ auriui la mai mulţi angajaţi. De asemenea, bacteria a fost găsită şi în scutecul unui bebeluş normoponderal.

Citeste si: „L-am iubit foarte mult, cu toată umilința pe care mi-a dat-o.” Vica Blochina a spus adevărul despre relația pe care a avut-o cu Victor Pițurcă- kfetele.ro

Citeste si: O nouă victorie pentru David Popovici! „Sunt foarte mulţumit de rezultat”. Ce note a obținut sportivul la examenul de Bacalaureat?- radioimpuls.ro

În plus, s-au izolat germenii mezofili şi hemolitici, într-un salon de lehuze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si