Medaliile de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 vor fi inspirate de vechi pandantive chinezești de jad

Medaliile care vor ajunge la sportivii de pe podiumul Jocurilor Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing, din perioada 4-20 februarie, sunt alcătuite din cinci cercuri. Acestea sunt inspirate din vechi pandantive chinezeşti de jad, potrivit comitetului de organizare şi Comitetului Internaţional Olimpic. Anunțul a fost făcut cu 100 de zile înaintea evenimentului.

Author: Alexandra Costea miercuri 27 octombrie 2021 , 16:49

Medaliile de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 vor fi inspirate de vechi pandantive chinezești de jad

Medaliile de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 vor fi inspirate de vechi pandantive chinezești de jad

[Sursa foto: unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medaliile de aur, de argint şi de bronz se vor numi ,,Tong Xin", în traducere ,,Împreună suntem unul". Acestea sunt alcătuite din cinci cercuri şi un centru. De asemene. și medaliile de la Jocurile Paralimpice de iarnă, din perioada 4-13 martie 2022, împărtăşesc acelaşi concept.

Citeste si: Emma Răducanu este dornică să ajungă în semifinale la Transylvania Open

Medaliile olimpice inspirate din cultura chinezească

,,Acest design se inspiră din vechile pandantive chinezeşti de jad, iar cele cinci cercuri concentrice se referă la spiritul olimpic care uneşte popoarele şi la splendoarea Jocurilor Olimpice de iarnă care va fi împărtăşită în întreaga lume", au precizat organizatorii într-un comunicat. 

Inelele olimpice vor fi gravate în centrul aversului medaliei, iar e revers, va figura emblema JO 2022. Totodată, disciplina sportivă va fi inscripţionată pe reversul fiecărei medalii pe inelul cel mai îndepărtat de centru. Acest inel este ,,concav, ceea ce aminteşte forma tradiţională a pandantivelor de jad.

Motivele gravate pe medalii sunt preluate din motive tradiţionale chinezeşti", precizează același comunicat.

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Citeste si: Simona Halep a ratat calificarea în semifinale la turneul de la Moscova

109 probe, în şapte sporturi, figurează în programul JO 2022 care vor permite Beijing-ului să devină primul oraş ce a organizat atât JO de vară, în 2008, cât şi JO de iarnă.

Organizatorii au precizat de altfel că s-au inspirat din medaliile încrustate cu jad de la JO 2008.

Citeste si: Este doliu în lumea sportului. Un antrenor legendar a pierit


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si