Un medic din Craiova a suferit un atac vascular. Bărbatul lucrează chiar la Spitalul Județean de Urgență din Craiova de 25 de ani, dar a fost plimbat la tri spitale pentru o tomografie și un tratament.

Georgeta Mercuţ, medic oftalmolog în cadrul Spitalului Militar Craiova, este soția pacientului. Ea a publicat pe poagina ei de Facebook un mesaj în care a vorbit, revoltată, despre neregulile din sistemul medical.

„Confirm întru totul experienţa din spitalul în care soţul meu lucrează de peste 25 de ani, unde pentru o tomografie au fost necesare trei ore şi plimbări între spitale cu lipsuri de tot felul. De asemenea, am constatat lipsa de empatie a colegilor care ştiau că terapia care îi putea salva viaţa se face la Slatina şi nu au spus. În aceeaşi măsură, nu am cuvinte suficiente de mulţumire faţă de colegii slătineni foarte competenţi care au venit la spital în miezul nopţii pentru a-i administra, în ultimele minute, terapia salvatoare. Aici, tomografia s-a făcut în cinci minute. A fost o cursă contra cronometru în care am înţeles că în Craiova se poate muri cu zile pentru că medicii ocupă posturi nemeritate”, a scris femeia pe rețeaua de socializare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Citeste si: Anamaria Pop a fost condusă pe ultimul drum! La înmormântarea artistei au cântat colegii ei de breaslă VIDEO

Computerul tomograf e nou, dar nu funcționează

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Craiova, medicul Cristina Geormăneanu, a declarat că unitatea are un computer tomograf nou, dar acesta nu funcţionează.

„Computerul tomograf din urgenţă este nou, dar nu funcţionează de o lună sau două luni.

Acest aparat a cedat pentru că au fost foarte multe solicitări. Vin pacienţi din toate judeţele Olteniei. În aceste condiţii, pentru ca pacienţii să facă CT, spitalul a încheiat un contract cu o clinică privată şi sunt trimişi acolo cu o ambulanţă de la SAJ şi un medic. Depindem astfel de Serviciul de Ambulanţă, dar şi de cei de la acea clinică, de aceea durează ceva timp. Colegii mei au făcut tot ce era necesar în cazul medicului Mercuţ şi ne-am încadrat în timpul necesar ca tromobiliza să îl salveze şi azi este teafăr. A fost trimis de la Craiova cu ambulanţa la Slatina. Şi la Craiova au fost începute procedurile pentru a repara computerul, dar este de durată”, a spus medicul Cristina Geormăneanu.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si